Κωνσταντίνος Λουκόπουλος: Όχι πολιτική Εξωτερικών και Άμυνας με διαρροές στα Ελληνοτουρκικά

Απόψεις
Κωνσταντίνος Λουκόπουλος: Όχι πολιτική Εξωτερικών και Άμυνας με διαρροές στα Ελληνοτουρκικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Λουκόπουλος μιλάει στον 98.4 για όλο το πλέγμα των εξελίξεων από το ζήτημα κυριαρχίας με τα χωρικά μας ύδατα έως τα 12 ν.μ.

Ο Αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Λουκόπουλος, εκτελεστικός διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ευρωμεσογειακής Ασφάλειας και Συνεργασίας, εξηγεί στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί η πολιτική των διαρροών για θέματα εξωτερικών και άμυνας, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όταν μάλιστα πολλές από τις διαρροές γνωστοποιούνται από την απέναντι πλευρά, η οποία την ώρα που διαρκώς προκαλεί και δημιουργεί εντάσεις, εμφανίζει ένα κλίμα περί αμφίπλευρων προκλήσεων.

Ο κ. Λουκόπουλος μιλάει για όλο το πλέγμα των εξελίξεων από το ζήτημα κυριαρχίας με τα χωρικά μας ύδατα έως τα 12 ν.μ., έως τα ΤΟΜΑ τύπου MARDER, αλλά και τις πρόσφατες ατυχείς όπως τις χαρακτηρίζει δηλώσεις για τα F-16  και την Τουρκία, του Υφυπουργού  Άγγελου Συρίγου. Ο εκτελεστικός διευθυντής του ΠΕΜΑΣ , σημειώνει εμφατικά ότι η Ελλάδα και το πολιτικό της σύστημα θα πρέπει να κατανοήσει σε βάθος ότι η Τουρκία δεν κινείται μόνο για λόγους εσωτερικής εκλογικής κατανάλωσης έναντι της Ελλάδας, αλλά από στρατηγική βάθους ενός παίκτη που εμφανίζεται ως περιφερειακός κυρίαρχος.

Το κρίσιμο για την Ελλάδα, τονίζει, είναι το πολιτικό της σύστημα να χαράξει σχέδιο και στρατηγική για κάθε επόμενη κίνηση και κυρίως να προετοιμάσει τους πολίτες ακόμη και για το ενδεχόμενο σύγκρουσης, από την στιγμή που η Τουρκία δεν το κρύβει ότι έχει εισέλθει σε τέτοια τροχιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News