Αλέξης Μητρόπουλος: «Χρονιά αλλαγών το 2023 για τους Συνταξιούχους»

Απόψεις
Αλέξης Μητρόπουλος: «Χρονιά αλλαγών το 2023 για τους Συνταξιούχους»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Με πολιτική απόφαση να δοθούν στο σύνολο τους τ’ αναδρομικά που τους οφείλονται»

Το  2023 θα είναι από κάθε άποψη έτος-«σταθμός» για το σύνολο των συνταξιούχων, των ασφαλισμένων και των οικογενειών τους, καθώς θα υπάρξουν πολλές αλλαγές και ανατροπές στο ύψος των συντάξεων, τα όρια ηλικίας, τις ασφαλιστικές εισφορές, το εφάπαξ,  δηλώνει στον 98.4 ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου Αλέξης Μητρόπουλος.

Επισημαίνει ότι την αύξηση του 7,75% δεν θα την πάρει το 40% των συνταξιούχων εξαιτίας της προσωπικής διαφοράς και πως η πλειοψηφία των γυναικών στο Δημόσιο η πρόωρη σύνταξη στα 62 χρόνια αποτελεί παρελθόν, αν δεν έχουν συμπληρώσει 40 χρόνια εργασίας και 12.000 ένσημα.

Προσθέτει ότι και την τρέχουσα χρονιά αναμένεται η έκδοση τεσσάρων δικαστικών αποφάσεων όπως και των πολιτικών που ζητούν οι Συνταξιουχικές Ενώσεις και αφορούν σε: Αναδρομικά, προσωπική διαφορά, εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων – ΕΑΣ.  

 Αναφορικά με τα χρέη σε ΕΦΚΑ  και ΚΕΑΟ, σημειώνει ότι το Υπουργείο Εργασίας και ΕΦΚΑ δεν εφαρμόζουν την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ και δεν παραγράφουν τα χρέη προς τον ΕΦΚΑ  και ΚΕΑΟ παρά μόνο των θανόντων και αποποιηθέντων τα χρέη των γονέων τους οφειλετών. 

Η απόφαση της μη παραγραφής κατά τον ίδιο αφορά στο 95% των οφειλετών προς τον ΕΦΚΑ. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News