Εμπορική αποστολή με  το «AREPO» στην Ιαπωνία

Απόψεις
Εμπορική αποστολή με  το «AREPO» στην Ιαπωνία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειρήνη Χουδετσανάκη: Μέλημα της Ένωσης η παραγωγή, προστασία και προώθηση των αγροτο-κτηνοτροφικών προϊόντων

Πρόσκληση ενδιαφέροντος-συμμετοχής στην επιχειρηματική ομάδα αντιπροσώπων που θα συνοδεύσουν τον Επίτροπο Γεωργίας στην εμπορική αποστολή στην Ιαπωνία από 2 έως 6 Ιουλίου 2023, απευθύνει η επιστολή Ένωσης Ευρωπαϊκών Περιφερειών «AREPO» προς τις Περιφέρειες μέλη της.

Η αποστολή θα συνδυάζει επίσημες συναντήσεις του Επιτρόπου με σχετικούς κυβερνητικούς ομόλογούς τους και προώθηση δραστηριοτήτων στις οποίες θα παρευρεθεί η επιχειρηματική ομάδα αντιπροσώπων. Οι τελευταίες θα περιλαμβάνουν σεμινάρια για τα χαρακτηριστικά των τοπικών αγορών και των τάσεων των καταναλωτών, λιανικό εμπόριο και ευκαιρίες δικτύωσης, όπως είπε στον 98.4 η Αντιπεριφερειάρχης Ειρήνη Χουδετσανάκη - Γιακουμάκη.

Οι επιχειρηματίες που θα παρευρεθούν στην αποστολή θα πρέπει να εστιάσουν ιδιαιτέρως, αλλά όχι αποκλειστικώς, στους τομείς του κρέατος (μοσχαρίσιο, χοιρινό και πουλερικών), επεξεργασμένα αγροτικά προϊόντα, γαλακτοκομικά (κυρίως τυριά) κρασί, μπύρα και αναψυκτικά, ελαιόλαδο, φρούτα και λαχανικά.

Ο Επίτροπος θα ήθελε να συμπεριλάβει στις επιχειρηματικές ομάδες αντιπροσώπων εταιρίες από όλα τα κράτη της ΕΕ που κατά προτίμηση αυτές που δεν έχουν συμμετάσχει σε τέτοιου είδους προγράμματα της ΕΕ μέχρι τώρα και που θα μπορούσαν να αποτελέσουν νέα πρόταση στην ιαπωνική αγορά. Θα δοθεί προτεραιότητα για τη συμμετοχή σε αυτήν την επιχειρηματική αποστολή τέτοιων εταιριών, ιδίως μικρομεσαίων επιχειρήσεων με αξιόλογες προοπτικές εξαγωγών.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο ένα άτομο από κάθε εταιρία / οργάνωση θα συμμετέχει επίσημα στην επιχειρηματική ομάδα αντιπροσώπων. Οι υπόλοιποι εκπρόσωποι μπορούν να συνοδεύσουν την ομάδα αλλά ενδέχεται να μην τους επιτραπεί η συμμετοχή σε συγκεκριμένες εκδηλώσεις σε περίπτωση που το μέγεθος της ομάδας χρειάζεται να περιοριστεί.

Οι ενδιαφερόμενες εταιρίες/ οργανώσεις καλούνται να συμπληρώσουν την διαδικτυακή φόρμα αίτησης έως την 31 Ιανουαρίου 2023 διαμέσου του κάτωθι συνδέσμου: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/6cfef99a-3d60-d26a-4568-1ac79e834137

Οποιαδήποτε ερώτηση πρέπει να απευθύνεται στο email: [email protected].

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News