Γυναικείο ποδόσφαιρο: Η Ευρώπη αντεπιτίθεται έναντι των ΗΠΑ

Απόψεις
Γυναικείο ποδόσφαιρο: Η Ευρώπη αντεπιτίθεται έναντι των ΗΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Αμερικανίδες μένουν στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης στο 2022, αλλά οι Ευρωπαίες κλείνουν τη διαφορά – Στη θέση 62 η Ελλάδα, την πλησιάζει η Τουρκία (64)

Οι ευρωπαϊκές ομάδες κερδίζουν ολοένα έδαφος στο παγκόσμιο γυναικείο ποδόσφαιρο. Παρά την ήττα σε τρεις από τους τέσσερις τελευταίους αγώνες της, η γυναικεία ομάδα των ΗΠΑ εξακολουθεί (από το 2017) να βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA, αλλά η διαφορά της με τη Γερμανία μειώνεται.

Οι Γερμανοί πέρασανν στη δεύτερη θέση μπροστά από τη Σουηδία που ακολουθούν Αγγλία και Γαλλία. Ο Καναδάς έχει περάσει έκτος μπροστά από την Ισπανία.

Οι ευρωπαϊκές ομάδες κυριαρχούν ολοένα και περισσότερο στην κατάταξη, αν και η FIFA επισημαίνει: «Η Ιταλία (17η, -3) δεν είχε αίσιο τέλος στη σεζόν, υποχωρώντας τρεις θέσεις.

Αντίθετα, η Πορτογαλία (22η, +1) και η Ιρλανδία (23η, +1) ολοκλήρωσαν το 2022 σε υψηλό επίπεδο, φτάνοντας τις καλύτερες θέσεις τους ποτέ.

«Η Τουρκία (64η, +3) είχε το μεγαλύτερο βαθμολογικό άλμα (+10,23 πόντους) και η Εσθονία (91η, +5) ήταν οι υψηλότεροι ορειβάτες.

Καμία ομάδα δεν υπέστη μεγαλύτερη πτώση όση το Μαυροβούνιο (96η, -5). Η Ελλάδα βρίσκεται με ελαφριά πτώση, στην 62η θέση (-1,15).

Έξι από τις 10 καλύτερες ομάδες είναι από την Ευρώπη και θα είναι όλες αμφισβητίες για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών το 2023, προσπαθώντας να πάρουν το στέμμα από τις ΗΠΑ.

Η FIFA είπε ότι 187 ομοσπονδίες μέλη εμφανίστηκαν στην κατάταξη του Δεκεμβρίου 2022, από τις 211 συνολικά, ο υψηλότερος αριθμός που έχει καταγραφεί ποτέ στο τέλος ενός ημερολογιακού έτους.

Δείτε αναλυτικά την κατάταξη στην ιστοσελίδα της FIFA

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News