Μιμήθηκε την Ιαπωνία, η Ισπανία στη φάση των πέναλτι, Πασάρισμα στον τερματοφύλακα, προς δόξα των “τρομοκρατών” από το Μαρόκο… Το ποδόσφαιρο εκδικείται και δίκαια τιμωρήθηκαν οι Ισπανοί που διάλεξαν αντίπαλο, από την προηγούμενη φάση! Θυμάστε; Μία νίκη σε τέσσερα παιχνίδια… Έτσι κι αλλιώς δεν την είχαμε έμπνευση.
Το πολύ το τίκι-τάκα, βγήκε με ευκολία στο στόμα πολλών τηλεθεατών, στα ισπανικά! Τι να σου κάνει η μπανάνα με την εφτάρα στην Κόστα Ρίκα, όταν μένεις μόνο με τη φλούδα;
«Η Ισπανία πέθανε και έκλαψε, μη μπορώντας να μεταμορφώσει το ποδόσφαιρό της σε γκολ και φοβισμένη μέχρι θανάτου από εκείνα τα 11 μέτρα που ήταν η ταφή της». Τρομερό το σχόλιο του Κοστελάο, της El Mundo! «Από περισσότερο έως λιγότερο, η πίκρα του τέλους αφήνει σε αναμονή ένα έργο, αυτό του Λουίς Ενρίκε, που πρέπει τώρα να προωθηθεί ή να πεθάνει»!
Όλα είναι δεμένα στον κόσμο μας. Αλυσίδα με το ποδόσφαιρο δραστικό κρίκο. Ως μια συναισθηματική απάντηση ρεβάνς στην πολιτική, με νωπή την τριήμερη μεταναστευτική κρίση που γνώρισε η Ισπανία μόλις τον περασμένο Μάιο στην Θέουτα, η οποία βρίσκεται επί αφρικανικού εδάφους, που θύμιζε τα ελληνοτουρκικά γεγονότα του Μαρτίου του 2020 στον Έβρο. Οι λαοί μπορεί να το συνδέουν συναισθηματικά κι έτσι, μέσα από μια μεγάλη νίκη ποδοσφαίρου…
Εντάξει, η Ισπανία άξιζε περισσότερα με τη μπάλα στα πόδια, αλλά ότι δεν γράφει, αιωρείται στη φαντασία…
-Ωμή αλήθεια. Η πρώτη τριάδα της Παρί Σεν Ζερμέν κυριαρχεί σε αυτό το Μουντιάλ. Νεϊμάρ- Μέσι-Μπαπέ. Βραζιλία, Αργεντινή, Γαλλία!
Τα τελευταία 60 χρόνια, μόνο μία άλλη ομάδα σημείωσε 4 γκολ στο πρώτο ημίχρονο ενός αγώνα νοκ άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ήταν η Γερμανία το 2014 εναντίον της Βραζιλίας σε μια νίκη με 7-1 στον ημιτελικό. Το ξεχρέωσαν τώρα στους Νοτιοκορεάτες οι Βραζιλιάνοι.
Ο Κίλιαν Μπαπέ έφτασε τα 250 επαγγελματικά γκολ σε 150 παιχνίδια λιγότερα από τον Κριστιάνο Ρονάλντο και 19 λιγότερα από τον Μέσι.
Ο Τίτε έδωσε ως τώρα και στους 26 παίκτες της ομάδας του την ευκαιρία να παίξουν στο Μουντιάλ του Κατάρ
Ο προπονητής της Ισπανίας Λουίς Ενρίκε ανακοίνωσε ότι όλα τα κέρδη από τις ροές του, στο Παγκόσμιο Κύπελλο, θα πάνε για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Κόπηκαν σήμερα (οι ροές).
Ο Γερμανός διευθυντής της εθνικής Γερμανίας Όλιβερ Μπίρχοφ έγινε το πρώτο μεγάλο θύμα της ταπείνωσης της φάσης των ομίλων στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αφού συμφώνησε να αποχωρήσει από τη θέση του δύο χρόνια πριν λήξει το συμβόλαιό του.
Οι διαμαρτυρίες της Ουρουγουάης στον Γερμανό διαιτητή Ντάνιελ Σίμπερτ και τα συνθήματα των Σέρβων για το Κοσσυφοπέδιο στο ματς με την Ελβετία, στις πειθαρχικές δαγκάνες της FIFA…
-Η Μάντσεστερ Σίτι πρόκειται να εγκαταστήσει πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης (WaitTime/Cisco) που θα παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για την πυκνότητα του κόσμου, την κίνηση και την κίνηση των φιλάθλων.
11+1 "Σφηνάκια"
-Ακόμη μια καταστροφική προσέγγιση στον ελληνικό αθλητισμό, η αντιπαράθεση Αυγενάκη με τους κριτές μπάσκετ. Τους ανθρώπους δηλαδή της γραμματείας, ο ρόλος της οποίας είναι προαπαιτούμενο για έναν αγώνα μπάσκετ.
-Ο υφ. Αθλητισμού το έχει, να τ' αφήνει όλα μετέωρα όπως και με το σίριαλ του μητρώου. Το ότι δεν αναγνωρίζει τους συνδέσμους κριτών ως αθλητικούς φορείς, είναι παραλογισμός, αλλά ο ρόλος της αθλητικής ηγεσίας μιας Κυβέρνησης, είναι να επιλύει, όχι να μπερδεύει. Καθόλου τυχαίο, ο πιο κοινότυπος τίτλος στα Μέσα για την περίσταση, να είναι «Νέο… κατόρθωμα από τον Αυγενάκη».
-Όλοι ξέρουμε ότι η διεξαγωγή αγώνων μπάσκετ σε όλες τις κατηγορίες χωρίς την παρουσία γραμματείας, κρίνεται αδύνατη. Έτσι, στην κοινή λογική, γίνεται κατανοητή η οργή των κριτών, που ισχυρίζονται ότι από το 2000 οι περισσότεροι σύνδεσμοι τους, έχουν λάβει αθλητική αναγνώριση, με το Νόμο 27/25/1999!
-Εύλογα λοιπόν ειρωνεύονται την απόφαση του κυβερνητικού αξιωματούχου: «Πειθαρχούμε απλά στην απόφαση του κ. Αυγενάκη και αφού δεν μας θεωρεί αθλητικό φορέα, δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε αθλητικές δράσεις», τονίζοντας με κλικ στο μάτι το δεξί!
-Το ότι κινδυνεύει να οδηγηθεί στην αναβολή η αγωνιστική δράση της Basket League και όλα τα από κάτω, το σαββατοκύριακο, για τον υφυπουργό, δεν σημαίνει τίποτα; Όπως φαντάζει κουφό να υποστηρίζουν κάποιοι «παραστεκούμενοι» πως το Υφυπουργείο δεν έχει καμία ανάμιξη, σε αντίθεση με την ΓΓΑ!
-Για τον πρόεδρο της ΕΟΚ κ. Λιόλιο πολλά γράφονται τελευταία, που αποδίδονται στον Γιαννακόπουλο. Και μόνο η θέση που πήρε η διοίκησή του, για τη διεκδίκηση των κριτών, θεωρώντας τους ότι κρατούν «ομήρους όλους τους συντελεστές του μπάσκετ» (!), φτάνει να εκφρασθεί ο συντονισμός με τα θέλω της πολιτικής εξουσίας...
-Οι ΚΕΔ των Ενώσεων θα ορίζουν τους κριτές, διαβάσαμε στο blog "Γκρίζοι Λύκοι". Υπάρχει και ερώτηση προς κ.κ. Γιαννάκη, Γλυνιαδάκη: «Αποδέχεστε τα μέλη σας να ορίζονται κριτές στα πρωταθλήματα; (μήπως είναι αντιδεοντολογικό;)».
-Αποκάλυψαν μάλιστα ότι στο ματς Δόξα Λευκάδας και Νίκη Βόλου... ορίστηκε κριτής, προπονητής ακαδημιών της γηπεδούχου ομάδας. «Όρισε δηλαδή για χρονομέτρη προπονητή της Λευκάδας και συγκεκριμένα τον αξιότιμο κ. Δημήτρη Κόγκα. Ο οποίος είναι κόουτς των ακαδημιών της Δόξας. Η ερώτηση, λοιπόν, προς τους κ.κ. Γιαννάκη και Γλυνιαδάκη, προέδρους των προπονητών και των αθλητών, είναι απλή:
-Συναινείτε στον ορισμό των μελών σας στη γραμματεία των αγώνων; Αποδέχεστε ή όχι ότι οι προπονητές δεν είναι κριτές και διαιτητές; Ποια είναι η θέση σας για τον αυθαίρετο και παράνομο ορισμό των προπονητών ή αθλητών στους αγώνες των εθνικών και τοπικών πρωταθλημάτων; Και εν τέλει, ποια οδηγία θα δώσετε στα μέλη σας αν οριστούν από τις ενώσεις;». Τί άλλο;
-Φαινόμενο, αμειβόμενοι να αρθρογραφούν για τους επικριτές του "Επικρινόμενου" κρατικοδίαιτου, πολυέξοδου και μετέωρου χορηγού τους…