Χάρης Καστανίδης στον 98.4: Όρια πολιτικής - θεσμικής εκτροπής, καμία συνεργασία μετεκλογικά με την ΝΔ

Απόψεις
Χάρης Καστανίδης στον 98.4: Όρια πολιτικής - θεσμικής εκτροπής, καμία συνεργασία μετεκλογικά με την ΝΔ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Καστανίδης επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς την στιχομυθία διαλόγου που διέρρευσε μεταξύ του ίδιου και του πρώην Γ.Γ. της κυβέρνησης Γρηγόρη Δημητριάδη, εντός της Επιτροπής

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛ  και μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Χάρης Καστανίδης, μιλώντας σήμερα στον 98.4 έκανε λόγο για πλήρη ευτελισμό  των θεσμών και των διαδικασιών της Επιτροπής από την κοινοβουλευτική κυβερνητική πλειοψηφία, που όπως είπε προτίμησαν τον αυτοεξευτελισμό τους,  με επίκληση του απορρήτου για θέματα που αφορούν την ΕΥΠ σε μια εξέταση για την δράση ιδιωτών και παράνομων λογισμικών. Κατά αυτό το  τρόπο συνέδεσαν όπως είπε ευθέως την ΕΥΠ, με την δράση παράνομων λογισμικών ιδιωτών όπως το pretador, προκειμένου πίσω από το απόρρητο να κρυφτούν οι ευθύνες κυβέρνησης και πρωθυπουργού.

Ο κ. Καστανίδης επιβεβαίωσε  εμμέσως πλην σαφώς την στιχομυθία διαλόγου που διέρρευσε μεταξύ του ίδιου και του πρώην Γ.Γ. της κυβέρνησης Γρηγόρη Δημητριάδη, εντός της Επιτροπής.

Στο ερώτημα πως θα οδηγηθούμε σε εκλογές με φημολογία περί λόγου  εθνικής ασφάλειας , για την παρακολούθηση του αρχηγού του κόμματος του, είπε ότι τα πράγματα θεσμικά και πολιτικά είναι πολύ χειρότερα από όσο φαντάζονται οι πολίτες.

Είμαστε στα όρια πλήρους θεσμικής και πολιτικής εκτροπής, η Δημοκρατία είναι σε απίσχναση, ενώ απαντώντας ευθέως στο ερώτημα αν με αυτή την ΝΔ υπάρχει περιθώριο μετεκλογικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ , ήταν κατηγορηματικός: Και αυτή η υπόθεση αλλά και για λόγους ιδεολογικούς και πολιτικούς , δεν υπάρχει κανένα περιθώριο μετεκλογικής συνεργασίας με την ΝΔ , άλλωστε η προηγούμενη συνεργασία μας κυβερνητικά μαζί της και με τις πολιτικές της, μας οδήγησε στα πρόθυρα της εκλογικής εξαφάνισης με το 4,5% μετά την συγκυβέρνηση.

Οι υποκλοπές - παρακολουθήσεις ένα βαθύτατα δημοκρατικό  ζήτημα που άπτεται και του πυρήνα των ατομικών δικαιωμάτων του πολίτη, απλά σφραγίζει το ποτέ ξανά μετεκλογική συνεργασία με την ΝΔ , λέει ο Χάρης Καστανίδης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News