Εργατικά Κέντρα: «Άλλο Μέτρα, άλλο επιδόματα»

Απόψεις
Εργατικά Κέντρα: «Άλλο Μέτρα, άλλο επιδόματα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αγώνας ο βιοπορισμός χιλιάδων ανθρώπων»

Εξαιρετικά δύσκολη η πραγματικότητα για εργαζόμενους κι ανέργους με τα απανωτά κύματα κρίσεων, κι επιτακτική ανάγκη η λήψη ουσιαστικών μέτρων, αντί της επιδοματικής πολιτικής, διαμηνύουν μέσω του 98.4 οι πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων Ρεθύμνου, Χανίων, όπως κι ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΗ.

Νίκος Κοκολάκης: Ακρίβεια κι επιδόματα προμηνύουν δύσκολο Χειμώνα

Δυσλειτουργεί η αγορά εργασίας

Τις δυσκολίες των νοικοκυριών να βιοποριστούν με αξιοπρέπεια, με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους σε πρώτο πλάνο, καταγράφει ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΗ Νίκος Κοκολάκης. Ζητά ουσιαστικά μέτρα στήριξης της κοινωνίας καθώς από μόνα τους τα στοιχεία των υπηρεσιών της Πολιτείας δείχνουν την πραγματικότητα, όταν τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για τον Οκτώβριο, φέρνουν τις απολύσεις (359.908) να ξεπερνούν τις προσλήψεις (244. 502) κατά 115.856.

4εις στις 10 νέες προσλήψεις να είναι μερικής απασχόλησης των 330 ευρώ καθαρά, και 6.984 θέσεις πλήρους απασχόλησης σε διάστημα 30 ημερών να μετατρέπονται σε μερικής.

Κ. Νικολιδάκης: Ακρίβεια κι εξαθλίωση περιέχει η ζωή μας

Η θεωρία του προϋπολογισμού εκτός πραγματικότητας

Εκτός πραγματικότητας κινούνται τα μεγέθη του προϋπολογισμού όταν στην αγορά εργασίας λείπουν τα ουσιαστικά μέτρα στήριξης και κυριαρχούν τα επιδόματα, σημειώνει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου Κώστας Νικολιδάκης.   

Με βάση το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού αυτό ενσωματώνει «πακέτο» των φόρο-ελαφρύνσεων των 2,4 δισ. ευρώ το οποίο περιλαμβάνει: κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από την 1-1-2023 και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους συνταξιούχους όλων των ταμείων, τη διατήρηση των μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών, την κατάργηση υπό προϋποθέσεις του τέλους επιτηδεύματος, την αναστολή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές, την αναστολή του φόρου υπεραξίας στις αγοραπωλησίες ακινήτων, τη διατήρηση της φορο – έκπτωσης για την ανακαίνιση ακινήτων έως το τέλος του 2024 και την εξάμηνη παράταση του μειωμένου ΦΠΑ στις συγκοινωνίες, τον καφέ, τα μη αλκοολούχα ποτά και την εστίαση.

https://www.youtube.com/watch?v=lodGwcLCH_Y?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Γ. Μανολικάκης: Δεν μπορούμε να μείνουμε σε μία καλή τουριστική χρονιά

Χρειαζόμαστε ουσιαστικά μέτρα στήριξης για την αξιοπρεπή διαβίωση μας

Η τουριστική περίοδος έκλεισε με θετικό πρόσημο αλλά μέχρι εκεί. Απαιτείται αλλαγή πολιτικής λέει στον 98.4 ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου Γιάννης Μανολικάκης.

Οι συνεχόμενες κρίσεις εξαθλιώνουν τον κόσμο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News