Γ. Καπόπουλος: Ολοταχώς για εκεχειρία στην Ουκρανία- Η Τουρκία θα πάρει F-16

Απόψεις
Γ. Καπόπουλος: Ολοταχώς για εκεχειρία στην Ουκρανία- Η Τουρκία θα πάρει F-16

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ίδιος εκτιμά ταυτόχρονα ότι η επιλογή ΗΠΑ και Ρωσίας να συναντηθούν οι επικεφαλείς των μυστικών τους υπηρεσιών στην Άγκυρα, συνιστά μία έμμεση αναγνώριση διαμεσολαβητικού ρόλου στη Τουρκία

Ο αρθρογράφος και αναλυτής διεθνών γεγονότων, Γιώργος Καπόπουλος, μιλώντας στον 98.4 εξηγεί γιατί πρώτες οι ΗΠΑ έσπευσαν και να διευκρινίσουν το χτύπημα στο έδαφος της Πολωνίας και να απεκτονώσουν την κατάσταση, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή, όλες οι πλευρές και η Ουκρανία και η Ρωσία και το ΝΑΤΟ, βαδίζουν ολοταχώς για μια μορφή εκεχειρίας.

Ο ίδιος εκτιμά ταυτόχρονα ότι η επιλογή ΗΠΑ και Ρωσίας να συναντηθούν οι επικεφαλείς των μυστικών τους υπηρεσιών στην Άγκυρα, συνιστά μία έμμεση αναγνώριση διαμεσολαβητικού ρόλου στη Τουρκία.

Όπως σημειώνει ο Γ.Καπόπουλος , με δεδομένο ότι οι ΗΠΑ δεν ανάβουν πράσινο φως, ούτε η Ρωσία, για μια επιχείρηση Ερντογάν στη Βόρειο Συρία, με πρόσχημα την ασφάλεια από την τρομοκρατία.

Με δεδομένο ομοίως, πως οι ΗΠΑ βάζουν Stop σε εκτροπές της Τουρκίας σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο, το μόνο ίσως αντάλλαγμα αυτή την ώρα, που μπορεί να δοθεί έως το τέλος του χρόνου είναι τα F-16.

Θέμα που ο Ερντογάν θα χρησιμοποιήσει στην προεκλογική του ατζέντα αφειδώς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News