Γιάννης Μπασιάς: Έρευνες πριν την λήξη των συμβατικών υποχρεώσεων το 2023 για τις εταιρείες υδρογονανθράκων

Απόψεις
Γιάννης Μπασιάς: Έρευνες πριν την λήξη των συμβατικών υποχρεώσεων το 2023 για τις εταιρείες υδρογονανθράκων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Μπασιάς, ξεκαθάρισε ότι οι έρευνες σε Ιόνιο και δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης, δεν είναι κρατική πρωτοβουλία, αλλά ότι είναι τα προγράμματα των εταιρίων που είχαν εγκριθεί από το 2019 μέχρι Ιούνιο 2020 για το block 2 στο Ιόνιο και τα Δυτικά και Νοτιοδυτικά της Κρήτης

Ο άλλοτε Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ε.Δ.Ε.Υ. Γιάννης Μπασιάς, μιλάει στον 98.4 για τις ευρύτερες συνέπειες της καθυστέρησης εδώ και μια δεκαετία τωγν ερευνών και αξιοποίησης του φυσικού ορυκτού πλούτου της χώρας, ιδίως υποθάλασσια σε Ιόνιο και Κ΄ρητη, διευκρινίζοντας, πως όλη η πληροφορία περι εντατικοποίησης των ερευνών το τελεευταίο διάστημα, είναι θετική μεν, έρχεται όμως με μεγάλη καθυστέρηση κι όταν ήδη οι μεγάλοι δρώντες στην αγορά ενέργειας , έχουν καθορίσει ήδη τις κινήσεις των επόμενων χρόνων.

Ο κ. Μπασιάς, ξεκαθάρισε ότι οι έρευνες σε Ιόνιο και δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης, δεν είναι κρατική πρωτοβουλία, αλλά ότι είναι τα προγράμματα των εταιρίων που είχαν εγκριθεί από το 2019 μέχρι Ιούνιο 2020 για το block 2 στο Ιόνιο και τα Δυτικά και Νοτιοδυτικά της Κρήτης, αν δεν κάνουν τώρα κίνηση, με βάση τα ΦΕΚ του 2019-2020 τα προγράμματα αυτά λήγουν το 2023 και οι εταιρείες θα φύγουν οριστικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News