«Η ΕΠΟ είναι ανεξάρτητη και η κυβέρνηση επιβάλει ποδοσφαιρικές κυρώσεις;»

Απόψεις
«Η ΕΠΟ είναι ανεξάρτητη και η κυβέρνηση επιβάλει ποδοσφαιρικές κυρώσεις;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αυτό που κάνει ο Αυγενάκης, παραβιάζει την υπογραφή του Πρωθυπουργού» - Η ανάλυση του προέδρου της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκου για το Μητρώο στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, σπάει κάθε επιχείρημα του υφυπουργού αθλητισμού που οδήγησε τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα σε λουκέτο.

«Το μητρώο παραβιάζει κατάφορα την ολιστική μελέτη που υπέγραψε ο πρωθυπουργός. Αυτό που κάνει τώρα ο κ. Αυγενάκης είναι ευθεία παράβαση της υπογραφής του πρωθυπουργού. Η μεγάλη εικόνα είναι ότι η ολιστική μελέτη δεν πρέπει να παραβιάζεται από την κυβέρνηση που την υπέγραψε. Γιατί την παραβιάζει;». Από τη δήλωση του προέδρου της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκου, που δεν σηκώνει αμφισβήτηση.

Ακόμη πιο αποκαλυπτικά είναι τα τρία σημεία της ολιστικής που ανέφερε:

«Στην πρώτη σελίδα αναφέρει ότι “η FIFA και η UEFA αναγνωρίζουν ότι η έγκριση και εφαρμογή των συστάσεων επαφίεται τελικά στη διακριτική ευχέρεια της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ως ανεξάρτητης και αυτόνομης Ομοσπονδίας”.

Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι “οι εθνικές ομοσπονδίες είναι υπεύθυνες για την ανάπτυξη, την προώθηση, τον έλεγχο και τη ρύθμιση του εγχώριου παιχνιδιού σε όλα τα επίπεδα, από τα φυτώρια μέχρι τις διεθνείς διοργανώσεις”.

Το τρίτο απόσπασμα αναφέρει ότι “η ανάγκη για ανεξαρτησία της ΕΠΟ υπογραμμίζεται σαφώς στο καταστατικό της FIFA και της UEFA, και αποτελεί μία από τις βασικές προϋποθέσεις για τη διατήρηση της ιδιότητας μέλους στον κόσμο του ποδοσφαίρου».

Στο φουλ και η λογική της ανάλυσης Μπαλτάκου. Είπε ο πρόεδρος στην εκπομπή του Θάνου Μπλούνα στην Έρα Σπορ":

«Αν δεν υπάρχουν ποδοσφαιρικές κυρώσεις δεν υπάρχει παραβίαση. Η ΕΠΟ έχει το δικό της μητρώο. Αν θέλει το υπουργείο να δει ποια σωματεία είναι ενεργά να πάρει τα στοιχεία από τις Περιφέρειες στις οποίες απευθύνονται οι ομάδες για να πάρουν άδεια διεξαγωγής αγώνα.

Πως είναι δυνατόν η ΕΠΟ να είναι ανεξάρτητη και η κυβέρνηση να επιβάλει ποδοσφαιρικές κυρώσεις; Όχι ποδοσφαιρικές κυρώσεις από το κράτος. Σε αυτό είναι σύμφωνες FIFA και UEFA. Η Ελλάδα δεν είναι ασύντακτη χώρα. Έχει Σύνταγμα. Και το Σύνταγμα λέει στο άρθρο 12 ότι τα σωματεία είναι ανεξάρτητα, τηρούν τους νόμους και δεν μπορεί η λειτουργία τους να εξαρτάται από προηγούμενη άδεια της διοίκησης. Εδώ, σου λένε ότι δεν παίζεις!

Το να βάλεις τάξη εκεί που υπάρχει τάξη, οδηγεί σε αταξία. Όλοι γνωρίζουν ποιες ομάδες είναι ενεργές και ποιες όχι. Η FIFA γνωρίζει πόσα σωματεία υπάρχουν στην Ελλάδα. Είναι περίπου 4.000 δεν είναι όλα ενεργά γιατί λόγω μνημονίων και covid εκατοντάδες σωματεία δεν συνέχισαν. Έχουν μητρώο, αλλά είναι ανενεργά. Θέλουμε να τα ενεργοποιήσουμε.

Ο αριθμός σωματείων του υπουργείου δεν ισχύει. Δεν είπαμε ότι όλα είναι ενεργά. Ας όψεται το μνημόνιο και ο covid. Άλλο τα ενεργά σωματεία και άλλο τα μη ενεργά. Αυτά δεν παίζουν και δεν ψηφίζουν στις εκλογές. Αν για δύο χρόνια το σωματείο δεν παίξει η ΕΠΣ πρέπει να το διαγράψει. Κάποιες ΕΠΣ δεν το κάνουν ούτε στα δύο χρόνια για να τους δώσουν τη δυνατότητα να ξαναπαίξουν. Αν θέλει το υπουργείο να διαγράψουμε όλα τα ανενεργά σωματεία, ας το κάνουμε. Δεν υπάρχουν σωματεία σφραγίδες. Δεν μπορεί να παίξει αφού δεν θα του δώσει άδεια η περιφέρεια και αν δεν παίξει, δεν ψηφίζει».

(Κοίτα τι περνάει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ως θέατρο του παραλόγου...)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News