Κ. Ορφανουδάκης: Πληρώνουμε βαριά την βίαιη προσαρμογή στο πράσινο του ενεργειακού μίγματος

Απόψεις
Κ. Ορφανουδάκης: Πληρώνουμε βαριά την βίαιη προσαρμογή στο πράσινο του ενεργειακού μίγματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κατάσταση «ηλεκτροσόκ» που υφίστανται τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα με τους λογαριασμούς ρεύματος, θα συνεχιστεί, όσο η αγορά με όρους χρηματιστηρίου της ενέργειας θα παραμένει ψηλά και κατά βάση θα χρηματοδοτεί την βίαιη μετάβαση στις πράσινες πολιτικές του ενεργειακού μίγματος, λέει στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, Μηχανολόγος- Μηχανικός, Νίκος Ορφανουδάκης.

Όπως σημειώνει, οι τιμές είχαν αρχίσει να παίρνουν την ανηφόρα πολύ πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία και οι ειδικοί είχαν προειδοποιήσει πολύ έγκαιρα.

Ο κ. Ορφανουδάκης μιλά για τα τραγικά λάθη που έγιναν με τη βίαιη απολιγνιτοποίηση αλλά και τις εγκληματικές επιλογές της διοίκησης της ΔΕΗ η οποία δανείστηκε 1,5 δις ευρώ με ρήτρα…άνθρακα!!!

Σημειώνει δε με νόημα, πως το χρηματιστήριο ρύπων  όπως του διοξειδίου του άνθρακα δεν είναι καν χρηματιστήριο αλλά οι τιμές του καθορίζονται άγνωστο με ποια κριτήρια, από μία κυρία ανώτερη υπάλληλο στις Βρυξέλλες, ενώ τα ποσά αυτού του χρηματιστηρίου, είναι ουσιαστικά η χρηματοδότηση των διαφόρων επενδύσεων της πράσινης ατζέντας, από τα κράτη και τους φορολογούμενους, την ίδια ώρα που πληρώνουν και την βίαιη μετάβαση πανάκριβα στους λογαριασμούς του ρεύματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News