Σχεδόν μια γυναίκα δολοφονείται κάθε μήνα

Απόψεις
Σχεδόν μια γυναίκα δολοφονείται κάθε μήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αλεξάνδρα, με το όμορφο χαμόγελο δολοφονήθηκε στα 46 της από κάποιον που κάποτε της είπε «πάμε.. Πάμε μαζί..» και τον πίστεψε. Κι ακόμα δεν υπάρχουν δομές φιλοξενίας και προστασίας για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Ακόμα δεν έχουν οι δήμοι σπίτια νοικιασμένα, έτοιμα να προστατέψουν γυναίκες και παιδιά από κάτι «συντρόφους» που πίνουν μπύρες και δεν γουστάρουν οι γυναίκες τους να έχουν άποψη για τη ζωή τους.

Η Αλεξάνδρα  δεν είναι πια ανάμεσά μας. Η Αλεξάνδρα δολοφονήθηκε στο Κουκάκι από τον άντρα που κάποτε ακούμπησε πάνω του τα όνειρά της για μια όμορφη ζωή. Η Αλεξάνδρα δολοφονήθηκε από τον πατέρα του παιδιού της. Η Αλεξάνδρα, με το όμορφο χαμόγελο δολοφονήθηκε στα 46 της από κάποιον που κάποτε της είπε  «πάμε.. Πάμε μαζί..» και τον πίστεψε.

Η Αλεξάνδρα είναι η πέμπτη κατά σειρά το 2022 γυναικοκτονία. Σχεδόν μια γυναίκα δολοφονείται κάθε μήνα από σύντροφο ή πρώην σύντροφό της. Κι ακόμα δεν υπάρχουν δομές φιλοξενίας και προστασίας για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Ακόμα δεν έχουν οι δήμοι σπίτια νοικιασμένα, έτοιμα να προστατέψουν γυναίκες και παιδιά από κάτι «συντρόφους» που πίνουν μπύρες και δεν γουστάρουν οι γυναίκες τους να έχουν άποψη για τη ζωή τους.

Ακόμα δεν υπάρχουν μηχανισμοί να προλαμβάνουν. Ακόμα η κοινωνία είναι προσανατολισμένη - αναπαράγοντας στερεότυπα της πιο σκληρής πατριαρχίας – στο μοντέλο «Άνδρας το πορτοφόλι κι η κεφαλή – γυναίκα υποτελής εξαρτημένη και πολυεργαλείο με δεκάδες ρόλους να πρέπει να υπηρετήσει κι ουαί και δεν τα καταφέρει».  Σχεδόν μια γυναίκα δολοφονείται κάθε μήνα από σύντροφο ή πρώην σύντροφό της κι ακόμα η γειτονιά συγκλονίζεται. Κατόπιν εορτής. Γιατί τις «γιορτάρες» μέρες έκλεινε τ’ αφτιά, δυνάμωνε τη φωνή της τηλεόρασης για να μην ακούει.

Ο δολοφόνος της Αλεξάνδρας ακολούθησε τις οδηγίες … Θόλωσε είπε. Κι ύστερα μετάνιωσε για την πράξη του και προσπάθησε να αυτοκτονήσει … ΕΙΠΕ.

Η Αλεξάνδρα δεν θα δει ποτέ ξανά τον 24χρονο γιο της. Η Αλεξάνδρα δεν θα αντικρύσει ποτέ ξανά τον ήλιο, τη θάλασσα, το φεγγάρι, τα βουνά .. Η Αλεξάνδρα δολοφονήθηκε. Και δεν θα ακούσει ποτέ ξανά το μελωδικό κελάηδισμα του κότσυφα…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News