ΙΝΚΑ: Μετά το Πάσχα η προσφυγή για τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος

Απόψεις
ΙΝΚΑ: Μετά το Πάσχα η προσφυγή για τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστικό δεδικασμένο προκαλεί η δεύτερη απόφαση δικαστηρίου που δεν αφήνει να διακοπή το ρεύμα σε καταναλωτή που δεν πλήρωσε

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Γιώργος Λεχουρίτης μιλώντας στον 98.4 έκανε λόγο για 20 περίπου παρόχους πανελλαδικά που λειτουργούν σε βάρος των καταναλωτών με την ανοχή της Κυβέρνησης, σε βάρος των οποίων θα κατατεθεί η συλλογική αγωγή μετά το Πάσχα.

Ενημέρωσε ότι ήδη υπάρχει δεύτερη δικαστική απόφαση που δημιουργεί δεδικασμένο για τη μη διακοπή του ρεύματος, ενώ αναφορικά με την επιδότηση των καυσίμων μίλησε για μέτρα που έπρεπε να πάρει η Κυβέρνηση στην πηγή του προβλήματος, διυλιστήρια και εταιρίες.

Τάχθηκε επίσης υπέρ της δημοσιοποίησης των ονομάτων των εταιριών που αισχροκερδούν αλλά και στην έκδοση σήματος από το Υπουργείο που θα τοποθετείται στην είσοδο κάθε επιχείρησης και θα πιστοποιεί την πρακτική της.

Εντωμεταξύ στους διακανονισμούς καταφεύγουν οι καταναλωτές για να αποπληρώσουν τον λογαριασμό ρεύματος, ενώ περισσότεροι από 1.000οι  την εβδομάδα προσφεύγουν στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας διαμαρτυρόμενοι για τις ρήτρες αναπροσαρμογής.

Το κυβερνητικό επιτελείο εξετάζει σειρά εναλλακτικών σεναρίων για τη μείωση της τιμής, ακόμη και την επιβολή πλαφόν στη χονδρεμπορική αγορά, καθώς υποχωρούν οι προσδοκίες για μια ευρωπαϊκή απόφαση αντιμετώπισης των υψηλών τιμών ρεύματος στη Σύνοδο Κορυφής του Μαΐου.

Ωστόσο οι χώρες του Βορρά και της Κεντρικής Ευρώπης δεν συναινούν στο να χρηματοδοτήσει η Ευρώπη τις υψηλές τιμές ρεύματος κι αυτό γιατί οι επιπτώσεις είναι πολύ μικρότερες σε αυτές σε σχέση με τις χώρες του Νότου. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News