Δημ. Κούβελας: Η αλήθεια για τις μεταλλάξεις, την ανοσία, τα εμβόλια και τα μέτρα Δημοσίας Υγείας

Απόψεις
Δημ. Κούβελας: Η αλήθεια για τις μεταλλάξεις, την ανοσία, τα εμβόλια και τα μέτρα Δημοσίας Υγείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη στον Γιώργο Σαχίνη

Ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του Α.Π.Θ. Δμήτρης Κούβελας, μιλώντας σήμερα στον 98.4 υποστήριξε , ότι ενόψει 4ου κύματος και με την σχετικά ήπια κατάσταση αλλά με πολλά προβλήματα σήμερα, έστω και τώρα, είναι αναγκαίο  το κράτος  και όχι φυσικά οι πολίτες, να λάβει σοβαρά μέτρα επιδημιολογικής επιτήρησης και υγείας με στόχο τον έλεγχο και των μεταλλάξεων και το σπάσιμο των αλυσίδων μετάδοσης.

Οι μεταλλάξεις είπε, αν όπως η Delta ,είναι πιο μεταδιδόμενες από τις προηγούμενες , αυτό πρακτικά σημαίνει ότι είναι και λιγότερο θανατηφόρες για να επιβιώσουν .

Το αφήγημα , τόνισε, πως η Delta θα πλήξει τους ανεμβολίαστους είναι αντι-επιστημονικό , ενώ για τις παρενέργειες όλων των εμβολίων,  τόνισε ότι πλέον είναι εμφανές ότι το κόστος-όφελος θα πρέπει να έχει ως σημείο αναφοράς, ότι μιλάμε για πρόληψη σε γενικό υγιή πληθυσμό.

Πολλά , είπε, ακόμη τώρα τα μαθαίνουμε, οπότε η σωστή γραμμή θα ήταν οι στοχευμένοι  εμβολιασμοί σε μεγάλες ηλικίες , ευπαθείς ομάδες και άτομα με συγκεκριμένα υποκείμενα νοσήματα και όχι γενικά και αόριστα συμπεριλαμβανομένων χωρίς πειστική εξήγηση και των νεότερων ηλικιών.  Τέλος σημείωσε με έμφαση ότι μέχρι σήμερα , έχουμε ελάχιστες μελέτες για την χρήση διαφορετικών εμβολίων στις δύο δόσεις  και καν μελέτες για αδειοδότηση σε κάτι τέτοιο, όταν παραμένει άγνωστο ακόμη και το χρονικό εύρος της ανοσίας από τους εμβολιασμούς. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News