Απ. Βανταράκης: Ανυπαρξία μέτρων οδηγεί μαθηματικά σε νέο σκληρό Lockdown

Απόψεις
Απ. Βανταράκης: Ανυπαρξία μέτρων οδηγεί μαθηματικά σε νέο σκληρό Lockdown

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη στον Γιώργο Σαχίνη

Ο Καθηγητής Υγιεινής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Απόστολος Βανταράκης, μιλώντας στον 98.4 , επεσήμανε ότι η ανυπαρξία μέτρων σε όλα τα επίπεδα στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας στη κοινότητα και όχι νοσοκομειακά, οδηγεί μαθηματικά σε νέα μέτρα αυστηρού lockdown, ως ύστατη για μια φορά ακόμη λύση για να μην καταρρεύσουν τα νοσοκομεία που σε επίπεδο στήριξης τους επίσης δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό.

Κατά τον κ. Βανταράκη, όσο λείπει η αποκεντρωμένη επιδημιολογική εικόνα και επιτήρηση, η κατάσταση και τα μέτρα περιορισμών που λαμβάνονται βασίζονται σε πλασματικές και πρόσκαιρες ενδείξεις της πανδημίας, που είναι στην αρχή του τρίτου κύματος.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχει βαρύτατες ευθύνες που δεν υποχρεώνει την κυβέρνηση σε στρατηγική μέτρων, ώστε να αξιοποιηθεί έστω ένα ενδεχόμενο νέο σκληρό lockdown εδώ που φτάσαμε , για να ξεκινήσει μία σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση στη χώρα.  Κανονικά τα μέλη της επιτροπής που βλέπουν το αδιέξοδο μέτρων που απλά επιβεβαιώνουν την μέθοδο του ακορντεόν, θα έπρεπε να υποβάλλουν παραιτήσεις.

Σε μια κατάσταση που την χαρακτηρίζουν κρίσιμη, θα έπρεπε στη μάχη να έχουν ριχτεί στη κοινότητα  όλες οι αποκεντρωμένες δράσεις , είπε, όταν ακόμη και οι ιχνηλατήσεις στη πράξη έχουν σταματήσει σε κρίσιμους χώρους όπως τα σχολεία ή χώροι εργασίας. 

Ο ΕΟΔΥ περιορίζεται σε κεντρική καταγραφή περιστατικών, για να λαμβάνονται στη συνέχεια μέσα από την τυφλή δειγματοληψία με χύμα τεστ , μέτρα αποσπασματικά και αντιφατικά , που στη ουσία δεν αποτρέπουν τα αλλεπάλληλα lockdown.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News