Ας φωνάξουμε ελεύθερα …ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ!

Απόψεις
Ας φωνάξουμε ελεύθερα …ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γράφει ο Φίλιππος Μαράκης

Σήμερα ξύπνησα με ένα αίσθημα χαράς να με λούζει ολόκληρο. Χθες ήταν η απόφαση της δίκης της Χ.Α. Όλοι ένοχοι! Μετά αναρωτήθηκα βέβαια αν πίστευε έστω και ένας ότι θα βγει αθωωτική απόφαση. Μπα...Τότε γιατί πανηγυρίζουμε ;

Εδώ είναι η στιγμή που αρχίζουν και σε κατακλύζουν σκέψεις τύπου, τι ποινές θα ισοδυναμούν με πραγματική δικαιοσύνη, αν αποδοθεί τελικά δικαιοσύνη, αν υπάρχει δικαιοσύνη και άλλα τέτοια όμορφα.., οπότε αλλάζεις γρήγορα ρότα στη σκέψη σου και παραμένεις σε αυτή που σου έφερε το πρωινό χαμόγελο. ΕΝΟΧΟΙ.

Και δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα αυτό!

Ξεκινώντας τον πρωινό μου καφέ έπιασα πρωινή ιντερνετική συζήτηση για άσχετο θέμα με την φίλη μου την Ανδριανή. Η κουβέντα πήγε μοιραία όμως εκεί. Στη χθεσινή απόφαση.

Η κουβέντα  έκανε τραμπάλα από το «ναι ρε!! Γιορτή όλη μέρα!!!» μέχρι το «πόσους φασίστες ανέχομαι στη ζωή μου καθημερινά..».

Η χθεσινή καταδίκη της ΧΑ δεν ήταν το τέλος του φασισμού. Ήταν μόνο ένα βήμα. Ο φασισμός δε ξεκινάει από καμία κάλπη και δε φυλακίζεται έτσι απλά πίσω από κάγκελα. Ο φασισμός γαλουχείται από τη παιδική ηλικία και εκφράζεται μέσα από τη καθημερινότητα. Ο φασισμός είναι αθόρυβος.

Σε διάφορες εκβάσεις της ζωής που βρέθηκες σε θέση ισχύος αναρωτήσου πως συμπεριφέρθηκες.

Ήσουν ο σύζυγος που με πρόσχημα την αγάπη άσκησες σωματική βία;

Ο προϊστάμενος που επιβλήθηκες ασκώντας λεκτική;

Με δέχεσαι το ίδιο όταν φοράω το πουκάμισο μου το πρωί, και όταν φοράω το t-shirt μου το απόγευμα, αφήνοντας σε κοινή θέα το γεμάτο ταττού σώμα μου ;  

Που θέλω να καταλήξω...

Κάποιοι, βλέποντας να κλωτσάνε τον Ζακ μέχρι θανάτου αναρωτήθηκαν «τι δουλειά είχε να μπει σε ξένη περιουσία» και όχι γιατί τον σκοτώνουν. Ναι αυτοί μπορεί μέσα τους να βρίσκουν  «ένα δίκιο» σε όλο αυτό. Ναι αυτοί δεν έχουν ψηφίσει ποτέ το μόρφωμα της Χ.Α, αλλά αυτοί κυκλοφορούν έξω!

Όταν καταφέρουμε, κοινωνικά, πολιτικά ακόμα και ανθρωπιστικά να φυλακίσουμε αυτές τις αντιλήψεις πίσω από τα κάγκελα τότε θα έχουμε νικήσει.

Ξεκινώντας ο καθένας μας από τον ίδιο του τον εαυτό.

Ας είναι η σημερινή μέρα η αρχή του τέλους.

Ας μην μένουμε πια σιωπηλοί.

Ας φωνάξουμε ελεύθερα …ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: IN TIME

        

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News