Μ.Παραγιουδάκης: ΑΟΖ- Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα και Αποτροπή

Απόψεις
Μ.Παραγιουδάκης: ΑΟΖ- Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα και Αποτροπή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μανούσος  Παραγιουδάκης, μιλώντας στον 98.4, τόνισε με έμφαση ότι η αποτρεπτική επιχειρησιακά ικανότητα των ενόπλων δυνάμεων, είναι ο μεγάλος πονοκέφαλος της Τουρκίας, που μέσα στον μαξιμαλιστικό της παραλογισμό των διεκδικήσεων, επιχειρεί επικοινωνιακά να αδρανοποιήσει το πολιτικό μας σύστημα και τις αποφάσεις του, ώστε να δημιουργήσει τετελεσμένα άνευ κόστους πάνω σε κυριαρχικά και εθνικής κυριαρχίας μας  δικαιώματα. 

Ο Μανούσος Παραγιουδάκης στηλίτευσε το ρόλο «Πόντιου Πιλάτου» από μεγάλους συμμάχους μας και τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, διευκρινίζοντας την ανάγκη ενός  γνήσιου Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας για την Ελλάδα και όχι μια καρικατούρα συμβούλων εθνικής ασφάλειας.

Όπως είπε ο κατευνασμός ως επιλογή έχει καταρρεύσει και οδηγεί μαθηματικά σε ήττα, η παραβίαση των «κόκκινων γραμμών» απαιτεί εδώ και τώρα ισχυρές αποδείξεις αποτροπής.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι και στο παρελθόν επιχειρησιακά  ήμασταν έτοιμοι για επίδειξη αποτροπής, αλλά οι πολιτικές αποφάσεις οδηγούσαν πάντα σε αδιέξοδους κατευνασμούς εξαιτίας φοβικών συνδρόμων.

Κατά τον Μανούσο Παραγιουδάκη η οριοθέτηση ΑΟΖ με Αίγυπτο και Κύπρο είναι μονόδρομος να συμβεί και άμεσα με την παράλληλη  ενεργοποίηση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος με την Κύπρο. Από το 1997 που πρωτοκυκλοφόρησαν σενάρια για την Γαύδο σε χάρτες από την Τουρκία, η Κρήτη στρατιωτικά – επιχειρησιακά είναι αναβαθμισμένη είπε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ , για να καλύψει όλη την Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News