Μη με κολάζεις μέρα που είναι….

Απόψεις
Μη με κολάζεις μέρα που είναι….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Τις ατομικές σας προσφορές λάδι, Νάμα κ.λπ. ανωτέρω είδη θα προδηλώσετε τη μέρα που θα δώσετε το δίπτυχό σας και τα λεφτά και θα δημιουργηθεί σχετική λίστα. Κατόπιν θα τα φέρετε μόνο την ημέρα που θα οριστείτε και θα ειδοποιηθείτε από τον ιερέα και μόνο (τηλ.69……)…."

Ιερέας σε Ιερό Ναό της Λάρισας με ακριβά γούστα για την τέλεση Σαρανταλείτουργου ξεσήκωσε τους πιστούς κι η χάρη του έφθασε μέχρι το γραφείο του Μητροπολίτη Λάρισας και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου, καθώς  προχώρησαν και σε σχετική καταγγελία. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας, "κύκλοι" απο την ενορία της πόλης διαμαρτυρήθηκαν στη Μητρόπολη, για την «ταρίφα του ιερέα στην τέλεση ακολουθίας, καθώς ζητούσε:  παρθένο ελαιόλαδο, έως και δύο λίτρα, συγκεκριμένα κρασιά ετικέτας τύπου Νάμα και 25 ευρώ κατ ελάχιστη προσφορά για τα λειτουργικά έξοδα του Σαρανταλείτουργου.

Στο κείμενο που διανεμήθηκε στον ναό διευκρινιζόταν πως οι λειτουργίες ανά οικογένεια αφορούσαν μόνο τους συγγενείς πρώτου βαθμού, γεγονός που σημαίνει ότι συγγενείς, γείτονες και άλλα φιλικά πρόσωπα θα έπρεπε εάν επιθυμούσαν κι εκείνοι Σαρανταλείτουργο να καταβάλουν τον οβολό τους όπως κι οι προηγούμενοι.

Η επιστολή έκλεινε με τα εξής καταπληκτικά προς τους πιστούς: "Τις ατομικές σας προσφορές λάδι, Νάμα κ.λπ. ανωτέρω είδη θα προδηλώσετε τη μέρα που θα δώσετε το δίπτυχό σας και τα λεφτά και θα δημιουργηθεί σχετική λίστα. Κατόπιν θα τα φέρετε μόνο την ημέρα που θα οριστείτε και θα ειδοποιηθείτε από τον ιερέα και μόνο (τηλ.69……)…."

Μη με κολάζεις μέρα που είναι…. όταν τα νοικοκυριά στενάζουν από τη φτώχεια, το λάδι είναι είδος πολυτελείας για δεκάδες παιδιά, ο δάκος κάνει πάρτι και τα 25 ευρώ δυσεύρετα στις τσέπες του κόσμου.

Μη με κολάζεις μέρα που είναι… και θέλω να κάνω το σταυρό μου…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News