default-image

Χοιρινές μπριζόλες με σως μουστάρδας

Γυναίκα & παιδί
Χοιρινές μπριζόλες με σως μουστάρδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

6 χοιρινές μπριζόλες

Για τη μαρινάδα

1 λίτρο κόκκινο κρασί

4 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα

4 κλαράκια σέλινο χοντροκομμένα

1 καρότο κομμένο σε ροδέλες

1 κουταλιά του γλυκού κόκκους μαύρου πιπεριού

1 κλαράκι κανέλα

αλάτι, πιπέρι

Για το άλειμμα της μπριζόλας

4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

4 κουταλιές της σούπας πετιμέζι

Για το ψήσιμο

24 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι

τη μαρινάδα του χοιρινού σουρωμένη

Για τη μαρινάδα

Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζετε μέσα τα μπριζολάκια ολόκληρα, ρίχνετε όλα τα υλικά της σάλτσας εκτός από το αλάτι και περιχύνετε με το κόκκινο κρασί.

Αφήνετε το κρέας να μαριναριστεί τουλάχιστον για 8 ώρες μέσα στο ψυγείο γυρίζοντας το που και που για να μαριναριστεί το ίδιο καλά παντού.

Όσο μαρινάρεται ετοιμάστε το μείγμα για το άλειμμα του κρέατος στο φούρνο. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη μουστάρδα μαζί με το πετιμέζι.

Αν χρειαστεί να τα ζεστάνετε για να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Αφήστε το μείγμα να περιμένει.

Όταν περάσει η ώρα βγάζετε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα, σκουπίζετε , αλατίζετε καλά απ' όλες τις μεριές και βάζετε ακόμα λίγο πιπέρι. Σουρώνετε τη μαρινάδα και τη κρατάτε σε ένα δοχείο.

Αλείφετε τις μπριζόλες με το μείγμα μουστάρδας πετιμεζιού με τη βοήθεια ενός πινέλου.

Τις βάζετε στο ταψί και γύρω- γύρω σκορπάτε τα δαμάσκηνα. Αδειάζεται 1 ½ νεροπότηρο μαρινάδα μέσα στον πάτο του ταψιού, το βάζετε στο φούρνο σκεπασμένο με λαδόκολλα και το ψήνετε για περίπου 1 ½ ώρα στους 180

Για το άλειμμα της μπριζόλας

Αφαιρείτε τη λαδόκολλα και το ψήνετε ακόμα για 1 ώρα και μέχρι το κρέας να γίνει απαλό και τρυφερό.

Αν η μαρινάδα εξατμιστεί προσθέστε λίγη ακόμα. Καθ' όλη τη διάρκεια του ψησίματος αλείφετε το με το μείγμα μουστάρδας, πετιμεζιού κάθε 1 ώρα περίπου.

φύλλα δάφνης.

Όταν ετοιμαστεί το σερβίρετε ολόκληρο σε πιατέλα και το γαρνίρετε με τα ψημένα δαμάσκηνα. Σουρώνετε τη σάλτσα που μαζεύτηκε στο ταψί, τη βάζετε σε σαλτσιέρα να συνοδεύσει τις μπριζόλες.

Αν θέλετε προσθέστε στη μαρινάδα και 2 φύλλα δάφνης.

Πηγή: sidagi.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News