Υλικά:
2 φλ. μακρύκκοκο ρύζι (κίτρινο) βρασμένο
1 φλ. τσαγιού μανιτάρια σε φέτες
200 γραμμ. παραφίλετο κομμένο σε λωρίδες
3 κ.σ. σουσαμέλαιο
2 σκελίδες σκόρδο
5-6 φρέσκα κρεμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
4 κ.σ. σόγια σος
1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες
1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
1 φλ. τσαγιού αρακάς κατεψυγμένος
1 φλ. τσαγιού καλαμπόκι κατεψυγμένο
1 φλ. τσαγιού φασολάκια μακριά, κατεψυγμένα
1. Ζεσταίνουμε το σουσαμέλαιο σε γουόκ ή σε βαθύ τηγάνι. Ρίχνουμε μέσα το παραφίλετο και το σοτάρουμε για 4΄-5΄. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το σκόρδο ψιλοκομμένο και το τζίντζερ, τις πιπεριές και τα μανιτάρια.
2. Τα αφήνουμε όλα μαζί σε δυνατή φωτιά για 3΄ και στη συνέχεια προσθέτουμε τον αρακά, το καλαμπόκι, τα φασολάκια και το βρασμένο ρύζι.
3. Περιχύνουμε με τη σόγια. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στη φωτιά για 5΄ επιπλέον. Σερβίρουμε το ρύζι ζεστό.
Πηγή: argiro.gr