default-image

Κι όμως υπάρχει παγωτό που... δεν λιώνει

Life
Κι όμως υπάρχει παγωτό που... δεν λιώνει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μία ιδιαίτερη ανακάλυψη προχώρησαν Ιάπωνες επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Kanazawa, που υποστηρίζουν πως βρήκαν τον τρόπο να διατηρούν το παγωτό σταθερό στο σχήμα του, για μεγάλο χρονικό διάστημα, ανεξάρτητα από το αν ο καιρός είναι ζεστός.

Όλα άρχισαν από μία τυχαία διαπίστωση ενός συμπατριώτη τους, σεφ. Ο Ιάπωνας μάγειρας ζήτησε να χρησιμοποιήσει τις φράουλες που καλλιεργούνται σε κάποιες  συγκεκριμένες περιοχές, οι οποίες είχαν πληγεί από το μεγάλο σεισμό και το τσουνάμι το 2011.

 Τι το ιδιαίτερο έχουν αυτές οι φράουλες; Ακανόνιστο σχήμα, το οποίο μάλιστα αποθάρρυνε τους καταναλωτές από το να τις αγοράσουν. Στην προσπάθειά του λοιπόν να τις αξιοποιήσει ανακάλυψε ότι έχουν την ιδιότητα να κάνουν πιο στερεή την κρέμα.

Με αφορμή το παραπάνω γεγονός, επιστήμονες από το διάσημο Πανεπιστήμιο της Kanazawa διαπίστωσαν ότι η πολυφαινόλη, μια ουσία που υπάρχει στις φράουλες, είναι υπεύθυνη γι' αυτό.

Δοκίμασαν εκχύλισμα φράουλας κα είδαν πως καθυστερεί το διαχωρισμό του νερού με το έλαιο. Έτσι, το έβαλαν στο παγωτό και ανακάλυψαν πως σταμάτησε η τήξη του. Αυτό σημαίνει ότι το εκχύλισμα βοηθά να διατηρείται το παγωτό σε στερεή μορφή για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα και σε ζεστό καιρό.

Κάτι που διατέθηκε άμεσα στους ιδιοκτήτες καταστημάτων, οι οποίοι άρχισαν ήδη να πωλούν παγωτά που διατηρούν το σχήμα τους. Πολλοί από τους πελάτες αδυνατούν να το πιστέψουν και τεστάρουν με κάθε τρόπο την εφεύρεση αυτή.

Το πιο σημαντικό είναι πως το με εκχύλισμα φράουλας όχι μόνο διατηρεί εύκολα την πραγματική του μορφή σε ζεστό καιρό για ώρες, αλλά εξακολουθεί να δίνει και το ψυχρό αίσθημα στο στόμα. Κάτι που σίγουρα θα μας ήταν χρήσιμο την περίοδο αυτή, που ο καύσωνας ταλαιπωρεί τη χώρα μας. Μέχρι στιγμής πάντως το παγωτό αυτό είναι διαθέσιμο μόνο στην Ιαπωνία.

life-events.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News