default-image

Σουφλέ με τέσσερα τυριά από τον Ηλία Μαμαλάκη

Γυναίκα & παιδί
Σουφλέ με τέσσερα τυριά από τον Ηλία Μαμαλάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υλικά:

1 φλ. έμμενταλ ψιλοτριμμένο

1 φλ. γραβιέρα ψιλοτριμμένη

1 φλ. τσαγιού κασέρι

1 φλ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη

Λίγο βούτυρο για τη φόρμα

Λίγο αλεύρι για τη φόρμα

Για την μπεσαμέλ:

50 γρ. αλεύρι

50 γρ. βούτυρο

600 γρ. γάλα

3 αβγά

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

αλάτι, πιπέρι

Ξεχωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μια σφιχτή μαρέγκα. Τη βάζετε στο ψυγείο. Ετοιμάζετε μια μπεσαμέλ. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το αλεύρι μαζί με το βούτυρο μέχρι το αλεύρι να ξανθύνει καλά. Ρίχνετε μέσα το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή μπεσαμέλ. Όχι πολύ σφικτή.

Ρίχνετε μπόλικο πιπέρι, μια πρέζα μοσχοκάρυδο. Βγάζετε τη μπεσαμέλ από τη φωτιά και ρίχνετε τους 3 κρόκους αβγών ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν με τη μπεσαμέλ. Συνεχίζοντας ρίχνετε τα τριμμένα τυριά ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος ρίχνετε τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενσωματωθεί με το υπόλοιπο μείγμα.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια μεγάλη φόρμα του σουφλέ, την τινάζετε να φύγει το περισσευούμενο αλεύρι και αδειάζετε μέσα το μείγμα, μέχρι τα 2/3 του ύψους. Τη βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και την παρατηρείτε απ' έξω χωρίς να ανοίξετε την πόρτα του φούρνου. Μόλις το σουφλέ φουσκώσει πάνω από το χείλος της φόρμας και πάρει ένα ρόδινο χρώμα το βγάζετε και το σερβίρετε αμέσως.

Συνταγή: eliasmamalakis.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News