Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποιεί ενημερωτική ημερίδα με τίτλο: «Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης - Εργαλείο Ανάπτυξης - Σήματα «Κρήτη», «κρητική κουζίνα» & «κρητικό μπακάλικο», τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017 και ώρα 19:00, στο Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Αρχανών.
Στην ενημερωτική ημερίδα έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν επαγγελματίες από τον χώρο της εστίασης, ξενοδόχοι, από τον κλάδο τροφίμων και ομάδες παραγωγών.
''Είμαστε η πρώτη Περιφέρεια και μακράν, με σχέδιο για την ανάδειξη - πιστοποίηση των κρητικών προϊόντων'' είπε στο Ράδιο 9,84 ο αντιπρόεδρος της αγροτοδιατροφικής Αλέκος Στεφανάκης.
Το πρόγραμμα της ενημερωτικής ημερίδας έχει ως εξής:
18:30 - 19:00 Προσέλευση - Έναρξη
19:00 - 19:30 Χαιρετισμοί
19:30 - 19:45 «H διαδικασία πιστοποίησης των προϊόντων με το σήμα «Κρήτη» -
Δρ Αλέξανδρος Στεφανάκης, Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ, Παραρτήματος Κρήτης
& Αντιπρόεδρος ΔΣ Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης
19:45 - 20:00 «Σήμα κρητική κουζίνα», η γαστρονομική κουλτούρα της Κρήτης σε ένα
Πρότυπο» - Βίκυ Νταγιαντά, Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας
20:00 - 20:10 Παρουσίαση του προγράμματος «The European Food- Masters - Taste
the Authentic» από την Ανάδοχο εταιρεία
20:10 - 20:20 «Αξιοποίηση των προγραμμάτων για την προώθηση & την εξωστρέφεια
των επιχειρήσεων της Κρήτης» - Γιώργος Ανδρεαδάκης, Πρόεδρος
20:20 - 20:30 «Ο κλάδος της Οινοποιίας στην Κρήτη. Τα παραδείγματα της
συλλογικότητας» - Νίκος Μηλιαράκης, Πρόεδρος ΔΟΝΗ
20:30 - 21:00 Συζήτηση - Ερωτήσεις