default-image

Tροφική δηλητηρίαση προκαλεί το... χθεσινό ρύζι

Υγεία
Tροφική δηλητηρίαση προκαλεί το... χθεσινό ρύζι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι και τροφική δηλητηρίαση μπορεί να προκαλέσει η κατανάλωση του ρυζιού την επόμενη ημέρα από το μαγείρεμά του.

Το άψητο ρύζι περιέχει συχνά σπόρια ενός κλώνου βακτηρίου, ικανά να αναπαραχθούν γρήγορα, που μπορούν να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση και μπορούν να επιβιώσουν ακόμα και όταν το ρύζι μαγειρεύεται.

Όταν αυτό μένει σε θερμοκρασία δωματίου, τα σπόρια μπορούν να αναπτυχθούν σε βακτήρια, τα οποία θα πολλαπλασιαστούν και θα παράξουν τοξίνες που προκαλούν εμετό ή διάρροια.

Για να τη γλιτώσετε, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αποθηκεύσετε το μαγειρεμένο ρύζι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα σε δροσερό μέρος. Το NHS υποστηρίζει πως το ιδανικό είναι μέσα σε μια ώρα να έχει μπει ψυγείο και να μην αποθηκευτεί περισσότερο από μία μέρα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News