default-image

Πάστα Φλώρα με μαρμελάδα βερίκοκο

Γυναίκα & παιδί
Πάστα Φλώρα με μαρμελάδα βερίκοκο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υλικά:

½ κιλό αλεύρι

250 γρ. ζάχαρη

250 γρ. βούτυρο

3 αβγά

½ ποτηράκι κονιάκ

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν-πάουντερ

½ κιλό μαρμέλαδα βερίκοκο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τα αβγά, τη βανίλια και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει λεία η επιφάνεια. Σε ένα ταψάκι τάρτας στρώνουμε μέρος από την ζύμη (την υπόλοιπη ζύμη θα τη χρησιμοποιήσουμε για το στόλισμα) στον πάτο και στα πλαϊνά.

Πάνω στη ζύμη απλώνουμε την μαρμελάδα που την έχουμε μαλακώσει στη φωτιά με το κονιάκ. Πλάθουμε την υπόλοιπη ζύμη σε λωρίδες και τις βάζουμε σταυρωτά πάνω από την μαρμελάδα.

Αλείφουμε την επιφάνεια με αβγό και την ψήνουμε σε ζεστό φούρνο για μισή ώρα.

Πηγή: madata.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News