default-image

Λαχταριστό σπιτικό burger από τον Μανόλη Καστανάκη

Γυναίκα & παιδί
Λαχταριστό σπιτικό burger από τον Μανόλη Καστανάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαχταριστό σπιτικό, ζουμερό και νόστιμο burger με μοσχαρίσιο κιμά, μας προτείνει ο Μανόλης Καστανάκης. Μία λιχουδιά που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.

Πώς μπορούμε να φτιάξουμε όμως, το καλύτερο burger στο σπίτι μας;

Για το μπιφτέρι:

850 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

80 γρ. κρεμμύδι καραμελωμένο

30 γρ. μουστάρδα

30 γρ. ελαιόλαδο

40 γρ. κέτσαπ

50 γρ. BBQ    

2 κρόκους

30 γρ. ελαιόλαδο

10 γρ. αλάτι

5 γρ. πιπέρι

5 γρ. κόλανδρο

Για την sause

300 γρ. μαγιονέζα

50 γρ. μουστάρδα

20 γρ. αγγουράκι τουρσί

40 γρ. κρεμμύδι

15 γρ. κάπαρη

Υλικά για το burger

4 ψωμάκια του burger

2 ντομάτες σε φέτες

2 μανιτάρια σε φέτες

8 φέτες μπέικον

2 φυλλάδες λόλα μαύρη

Εκτέλεση:

Για το μπιφτέκι: τοποθετούμε σε ένα τηγάνι το λάδι και το κρεμμύδι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελώσει. Αφού ετοιμαστεί, το αφήνουμε να κρυώσει.

Στη συνέχεια παίρνουμε το μοσχαρίσιο κιμά, τον οποίο τον έχουμε περάσει μια φορά από τη μηχανή του κιμά, προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ σιγά ώστε να μείνει ο κιμάς αφράτος.

Στη συνέχεια πλάθουμε τα μπιφτέκια, τα περνάμε από αντικολλητικο τηγάνι να πάρουν χρώμα και τα τελειώνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 10 λεπτά.

Για τη SAUSE: προσθέτουμε σε μια μπασίνα τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και αρκετά ψιλοκομμένα το κρεμμύδι, το αγγουράκι, την κάπαρη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Για το σερβίρισμα: περνάμε το μπέικον με τα μανιτάρια από ένα τηγανάκι. Στήνουμε τα υπόλοιπα υλικά για το burger και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News