default-image

Τριήμερη Οικογιορτή στο Πάρκο Γεωργιάδη

Τριήμερη Οικογιορτή στο Πάρκο Γεωργιάδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την Παρασκευή 24 ως την Κυριακή 26 Ιουνίου πραγματοποιείται πάρκο Γεωργιάδη στο Ηράκλειο η συνάντηση "Εν Οίκω". Πρόκειται για μία ετήσια γιορτή, η οποία απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας. Στόχο έχει την αφύπνιση και ενημέρωση σε θέματα οικολογίας, οικοτεχνίας, τοπικής οικονομίας και αυτοδιαχείρισης της καθημερινής ζωής, με βιώσιμο τρόπο. Κατά τη διάρκεια της γιορτής θα έρθουμε σε άμεση επαφή με ανθρώπους που με δημιουργικό τρόπο θα μοιραστούν την πολύτιμη γνώση τους μέσα από συζητήσεις, εργαστήρια, σεμινάρια, παρουσιάσεις και προβολές.

Καλλιεργητές, παραγωγοί, κατασκευαστές, χειροτέχνες, μουσικοί, παιδαγωγοί & συλλογικότητες συγκεντρώνονται και δημιουργούν οικολογικά χωριά σε ένα πνεύμα συνεργατικότητας και ανοικτότητας. Οι συμμετέχοντες παρουσιάζουν: Τοπικούς σπόρους, χειροποίητα καλλυντικά, προϊόντα μελισσοκομίας, χειροτεχνίες, βιολογικές & βιοδυναμικές καλλιέργειες, δόμηση από φυσικά υλικά, αειφόρες κατασκευές, καινοτομίες, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την τέχνη της μουσικής, την θεραπεία του μυαλού-σώματος και άλλα πολλά. Η Οικογιορτή Εν Οίκω υποστηρίζει την ανοικτή γνώση, όπου κάθε συμμετέχων οργανώνει πρακτικό σεμινάριο σύμφωνα με την δραστηριότητα του. Δεκάδες σεμινάρια και παρουσιάσεις με χιλιάδες κόσμου να λαμβάνει μέρος, δείχνουν τον δρόμο προς την βιωσιμότητα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένες από τις πολλές ωραίες εκδηλώσεις του τριημέρου:

* Την Παρασκευή 24 Ιουνίου:  Στις 10 το πρωί ο Δημήτρης Μοσχούντας μας μαθαίνει πως να φτιάχνουμε παστέλι από σύκα και μια ώρα αργότερα υπάρχει αντίστοιχο σεμινάριο για παρασκευή λικέρ και χειροποίητων μαρμελάδων. Στις 7 το απόγευμα η Γλυκερία Λάμπρου μας δείχνει πως να κατασκευάζουμε ξύλινα κατάβια, ενώ μια ώρα νωρίτερα μπορούμε να μυηθούμε την τέχνη της παρασκευής χειροποίητου παραδοσιακού σαπουνιού".

* Το Σάββατο 25 Ιουνίου: Στις 11 το πρωί η εναλλακτική κοινότητα Πελίτι μας δείχνει τρόπους συλλογής και διατήρησης σπόρων και η Πωλίνα Πουλορίνη πως να φτιάχνουμε τυρί. Στις 12 το μεσημέρι η Μαρία Δρούλου Κλινάκη μας μαθαίνει πως να φτιάχνουμε οινόμελι, το κρασί του Ιπποκράτη. Από τις 5 το απόγευμα ως τις 9 το βράδυ μαθαίνουμε τι μπορούμε να φτιάξουμε με ένα μακό μπλουζάκι, πως κάνουμε υφασμάτινες τσάντες για ψώνια και λάδι αδυνατίσματος. Στις 7 το απόγευμα ο Γιώργος Βλοντάκης μας μαθαίνει τα μυστικά της οικολογικής καλλιεργειας σε μικρούς λαχανόκηπους, ενώ από τις 9 ως τις 10 το βράδυ δίνεται παράσταση ζογκλερικών με φωτιές.

* Την Κυριακή 26 Ιουνίου:  Στις 10 το πρωί μαθαίνουμε να ζυμώνουμε προζυμένιο ψωμί με τη Μαρίνα Λαδωμένου, ενώ από τις 10:30 το πρωί, στο γκαζόν, θα μυούμαστε στις τεχνικές τις γιόγκα και του διαλογισμού. Από τις 5 ως τις 7 το απόγευμα μαθαίνουμε τα μυστικά της κατασκευής φούρνου με ωμόπληνθους, ενώ αμέσως μετά η Στέλλα Χατζηγεωργίου μας συστήνει μεθόδους οικολογικής φυτοπροστασίας.  Στις 8 το βράδυ γίνεται σεμινάριο παρασκευής βαμμάτων. Το τριήμερο κλείνει με τους Tarab και τους Εράν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News