default-image

Κοτόπουλο με πορτοκάλι από τον Θέμο Ρήγα (video)

Γυναίκα & παιδί
Κοτόπουλο με πορτοκάλι από τον Θέμο Ρήγα (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρωματικό ρύζι και κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα, μία εναλλακτική καλοκαιρινή πρόταση για να φάμε το κοτόπουλο, είναι η πρόταση αυτή από τον Θέμο Ρήγα.

Μία πολύ νόστιμη συνταγή και ελαφριά.  

Για το κοτόπουλο

300 γρ. κοτόπουλο στήθος

50 γρ. ηλιέλαιο

100 χυμό πορτοκάλι

20 γρ. χυμό λεμόνι

Αλάτι, πιπέρι,

Πιπεριές πολύχρωμες  

Για το ρύζι

500 γρ. άγριο ρύζι

2 τεμ. ξινόμηλα

Φρέσκο κρεμμύδι

Αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

Κρέμα γάλακτος

Κάρι

Για το κοτόπουλο

Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με τους χυμούς, το ηλιέλαιο, το αλάτι, το πιπέρι και τις πιπεριές για τέσσερις ώρες. Στη συνέχεια τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο, αφού το έχουμε στραγγίσει από τη μαρινάδα και μόλις ροδίσει, σβήνουμε με την μαρινάδα και τα υλικά της και μαγειρεύουμε για πέντε λεπτά.

Για το ρύζι

Σε τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα ξινόμηλα. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.  

Για τη σάλτσα

Βράζουμε την κρέμα γάλακτος για δύο λεπτά και προσθέτουμε το κάρι.

Για το σερβίρισμα  

Σε πιάτο τοποθετούμε το ρύζι, επάνω το κοτόπουλο με την μαρινάδα και τέλος τη σάλτσα με το κάρι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News