default-image

Λεμονόπιτα με καραμελωμένα peanuts από τον Θέμο Ρήγα

Γαστρονομία
Λεμονόπιτα με καραμελωμένα peanuts από τον Θέμο Ρήγα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια δροσερή, ελαφριά, καλοκαιρινή πρόταση από τον Θέμο Ρήγα. Η λεμονόπιτα με τα καραμελωμένα peanut, που την κάνουν ακόμα πιο νόστιμη, αλλά και πιο εμφανίσιμη.

Δοκιμάστε την, είναι εύκολη στην παρασκευή της με απλά υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας.

Για τη ζύμη

250 γρ. αλεύρι

90 γρ. άχνη ζάχαρη

120 γρ. βούτυρο

30 γρ. αμύγδαλο πούδρα

50 γρ. αβγά

Για την μους λεμονιού

150 γρ. αβγά 150 γρ. ζάχαρη

75 γρ. χυμό

125 γρ. βούτυρο

3 τεμ. ξύσμα λεμόνι

200 γρ. κρέμα γάλακτος (σαντιγί)

Για τα καραμελωμένα peanut

200 γρ. ξηρούς καρπούς

100 γρ. ζάχαρη

20 γρ. νερό

Για τη ζύμη

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στρώνουμε σε φόρμα τάρτας την ζύμη, όχι πιο παχιά από 0,5cm και ψήνουμε σε φούρνο 160° βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.

Για την κρέμα

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και μόλις βράσουν κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε, τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.

Για τα καραμελωμένα peanuts

Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν.

Μόλις κρυώσει η ζύμη τη γεμίζουμε με την κρύα κρέμα. Από πάνω γαρνίρουμε με ψημένα κομμάτια ζύμης καραμελωμένα peanuts και άχνη ζάχαρη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News