default-image

Πίτα ριγκατόνι με τέσσερα τυριά και μοσχαρίσιο κιμά από τον Θέμο Ρήγα

Γυναίκα & παιδί
Πίτα ριγκατόνι με τέσσερα τυριά και μοσχαρίσιο κιμά από τον Θέμο Ρήγα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία εντελώς διαφορετική τούρτα μας προτείνει ο Θέμος Ρήγας, μέσα από την εκπομπή "Καλό Μεσημέρι" της "ΚΡΗΤΗ TV", που όπως ο ίδιος μας λέει μπορούμε να την πούμε τούρτα, αλλά μπορούμε να την πούμε και πίτα, αλλά και παστίτσιο, χωρίς όμως μπεσαμέλ.

Εμείς "κρατάμε" το Πίτα... ριγκατόνι με τέσσερα τυριά και μοσχαρίσιο κιμά με βασιλικό και σας την προτείνουμε ειδικά αν είστε λάτρεις των ζημαρικών, ή ακόμα κι αν θέλετε να εντυπωσιάσετε σε μία γιορτή ή ένα πάρτι.

Για τα ριγκατόνι

500 γρ. ριγκατόνι

4 κγρ νερό

Αλάτι

Για τον κιμά

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

Αλάτι - Πιπέρι

4 ντομάτες

1 Ποτήρι λευκό κρασί

Για τη γέμιση και την επικάλυψη

1 αβγό

150 γρ. φέτα

100 γρ. μοτσαρέλα

100 γρ. παρμεζάνα

100 γρ. γραβιέρα

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε 4 λίτρα νερό για 5 λεπτά τα σουρώνουμε και προσθέτουμε 50 γρ. ελαιόλαδο. Μόλις κρυώσουν προσθέτουμε 1 αβγό και λίγο απ' όλα τα τυριά, ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε τα ριγκατόνι όρθια σε κάποιο τσέρκι.  

Για τον κιμά

Σε κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο, τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο, μόλις μαραθεί το κρεμμύδι, σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τις αλεσμένες ντομάτες και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.  

Μόλις κρυώσει λίγο ο κιμάς, τοποθετούμε μια μεγάλη κουτάλια κιμά επάνω στα ζυμαρικά και με ένα κουτάλι απλώνουμε το μίγμα σε όλη την επιφάνια επάνω τοποθετούμε τα τυριά ανακατεμένα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 220 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσει.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News