default-image

Κέικ βανίλια Ρούμι με ολόκληρα αχλάδια από τον Θέμο Ρήγα

Γυναίκα & παιδί
Κέικ βανίλια Ρούμι με ολόκληρα αχλάδια από τον Θέμο Ρήγα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα διαφορετικό κέικ μας προτείνει ο Θέμος Ρήγας. Και λέμε διαφορετικό γιατί εκείνο που το κάνει να διαφέρει είναι η γέμιση του με σιροπιασμένα αχλάδια, καθώς και η προσθήκη κρέμα γάλακτος. Μία σιροπιαστή λιχουδιά με ωραία εμφάνιση για κάθε ώρα της ημέρας…   

Υλικά:

280 γρ. αβγά

380 γρ. ζάχαρη

170 γρ. κρέμα γάλακτος

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ. βούτυρο

10 γρ. μπέικιν

50 γρ. ρούμι

Βανιλίνη

Για τα αχλάδια

250 γρ. ζάχαρη

1.000 γρ. νερό

2 τεμ. κανέλα

6 τεμ. αχλάδια

Βράζουμε τα αχλάδια καθαρισμένα στο σιρόπι για 10 λεπτά, τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε.  

Εκτέλεση:

Σε στρογγυλή λεκάνη προσθέτουμε τα υλικά, πρώτα τα αβγά, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε, ρίχνουμε το ρούμι, την βανίλια και τέλος προσθέτουμε το βούτυρο, το οποίο είναι σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά όχι ζεστό.

Τοποθετούμε το μίγμα του κέικ στη φόρμα 3 τεμαχίων, τα αχλάδια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου στους 160° βαθμούς.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News