Οι γαρίδες με σαφράν και κρέμα γάλακτος με ρύζι είναι ένα πολύ εύκολο πιάτο και εξαιρετικά νόστιμο. Μία διαφορετική πρόταση από τον Θέμο Ρήγα.
Υλικά:
500 γρ. γαρίδες
Αλάτι, πιπέρι
2 τεμ. φρέσκο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 τεμ. λάιμ χυμό και ξύσμα
Για το ρύζι
1 κιλό νερό
500 γρ. ρύζι
100 γρ. βουτυρο
Εκτέλεση:
Προσθέτουμε ελαιόλαδο σε τηγάνι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, προσθέτουμε τις γαρίδες και σβήνουμε με χυμό λάιμ.
Προσθέτουμε λίγο σαφράν και μόλις εξατμίσει ο χυμός, προσθέτουμε κρέμα γάλακτος και βράζουμε για δύο με τρία λεπτά.
Για το ρύζι
Νερό αλάτι και ρύζι στην κατσαρόλα να βράσουν μόλις εξατμιστούν τα υγρά προσθέτουμε. Το λιωμένο βουτύρο.