default-image

Mi cuit σοκολάτας με μπανάνες, λάιμ και τραγανό μπισκότο (video)

Γυναίκα & παιδί
Mi cuit σοκολάτας με μπανάνες, λάιμ και τραγανό μπισκότο (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα πεντανόστιμο γλυκάκι με εύκολα υλικά είναι το γαλλικό γλυκάκι Mi Cuit. Το σοκολατένιο γλυκάκι με τη ρευστή σοκολάτα, που δύσκολα προσφέρεται, αλλά εύκολα... τρώγεται. Μία ακόμα πρόταση από τον Θέμο Ρήγα.

Για το mi cuit

500 γρ. αβγά

300 γρ. ζάχαρη

320 σοκολάτα

300 γρ. βούτυρο

130 γρ. αλεύρι

100 γρ. μπανάνες

2 τεμ. Λάιμ   

Για το μπισκότο

100 γρ. αμύγδαλο

100 γρ. ζάχαρη

100 γρ. αλεύρι

100 γρ. βούτυρο

Γαρνίρετε με παγωτό βανίλια

Για το μπισκότο

Όλα τα υλικά μαζί μόλις ομογενοποιηθούν, τα κόβουμε μικρά κομμάτια με τα χέρια και τα ψήνουμε σε τσέρκι για σουφλέ για 10 λεπτά στους 170°.

Για το σουφλέ

Ανακατεύουμε τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη, λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο. Τα ενσωματώνουμε όλα μαζί και στο τέλος το αλεύρι.

Μοντάρισμα και ψήσιμο

Στα τσέρκια με το ψημένο μπισκότο, ψιλοκόβουμε τις μπανάνες και λίγο ξύσμα λάιμ, προσθέσουμε το μίγμα του σουφλέ και γεμίζουμε σχεδόν όλο το τσέρκι ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 8 με 10 λεπτά, ανάλογα το μέγεθος.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News