Τη δική του πρόταση για το γιορτινό τραπέζι παρουσίασε ο Θέμος Ρήγας και συγκεκριμένα το λαχταριστό σάμαλι.
Τα υλικά:
•Σάμαλι ( για το γιορτινό τραπέζι )
750 γρ σιμιγδάλι
670 γρ ζάχαρη
500 γρ γιαούρτι
500 γρ γάλα
1 κτγ σόδα
1/2 κτγ μπέικιν
2 τεμ ξύσμα λεμόνι
2 τεμ ξύσμα πορτοκάλι
1 βανίλια
•Για το Σιρόπι
1000 γρ νερό
1400 ζάχαρη
10 γρ μαστίχα
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, αφού πρώτα στο σιμιγδάλι έχουμε ανακατέψει το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και ρίχνουμε το μίγμα σε ταψί το οποίο δεν θα πρέπει να ξεπερνά σε ύψος τα τρία δάχτυλα ύψος.
Ψήνουμε το μείγμα για 30 λεπτά στο φούρνο και παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για δύο λεπτά. Σιροπιάζουμε και τα δυο ζεστά.
Το σάμαλι θα απορροφήσει όλο σιρόπι και το σιροπιάζουμε σιγά - σιγά .
Μόλις κρυώσει το σκεπάζουμε και το αποθηκεύουμε εκτός ψυγείου εως και 5 ημέρες.
Καλή όρεξη !