default-image

Χοιρινό "πρασοσέλινο"

Γυναίκα & παιδί
Χοιρινό "πρασοσέλινο"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υλικά:

Για τον πουρέ:

200 γρ. πράσο (άσπρο μέρος)

150 γρ. σελινόριζα κομμένη καρέ

100 ml γάλα

100 ml κρέμα γάλακτος

1 κύβο ζωμό κότα

Χυμός από 1/2 λεμόνι

Λίγα φύλλα από το πράσο (πράσινο μέρος)

50 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι - Πιπέρι

Για το χοιρινό:

500 γρ. χοιρινή σπάλα ξεκολαλισμένη και κομμένη σε μικρές φέτες

1 σκελίδα σκόρδο

1 κλωνάρι σέλινο

1 κλωνάρι μάραθο

100 ml λευκό κρασί ξηρό

200 ml ζωμός κότα

Χυμός από ένα λεμόνι

100 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι - Πιπέρι

Εκτέλεση:  

Για τον πουρέ: Σε δυνατή φωτιά τοποθετούμε μια φαρδιά κατσαρόλα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Μόλις πάρει θερμοκρασία, ρίχνουμε το πράσο και το σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί. Κατόπιν τη σελινόριζα και ανακατεύουμε συχνά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε μαζί το γάλα και την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση, το κύβο με το ζωμό κότας. Καλύπτουμε με τα φύλλα από το πράσο για να μην χάνουμε υγρά και για να δώσουμε και γεύση στο πουρέ.

Μαγειρεύουμε για 30 έως 40 λεπτά. Μετά αφαιρούμε τα φύλλα από τα πράσα και με μια τρυπητή κουτάλα παίρνουμε τη σελινόριζα με το πράσο και τα τοποθετούμε σε ένα thermomix ή μπλέντερ ή multi. Χτυπάμε έως ούτε γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτουμε το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.

Για το χοιρινό:

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο χοιρινό και από τις δύο πλευρές.

Σε δυνατή φωτιά τοποθετούμε ένα τηγάνι αντικολλητικό. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις πάρει θερμοκρασία, ρίχνουμε το χοιρινό. Θωρακίζουμε και από τις δύο πλευρές και κατόπιν το αφαιρούμε. Στη συνέχεια στο ίδιο τηγάνι σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα κλωνάρια από μάραθο και σέλινο. Προσθέτουμε και το ζωμό κότας. Μόλις πάρει βράση, ξανά βάζουμε το χοιρινό μέσα και τα μαγειρεύουμε μαζί. σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News