Παραδοσιακά, μόλις ζεστάνει ο καιρός, αυξάνεται και η ζήτηση στο φρέσκο ψάρι.
Όχι μόνο στο Ηράκλειο, αλλά σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κρήτης. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η αύξηση της ζήτησης περιορίζεται κυρίως στο ψιλό ψαράκι, το φθηνό. Αυτό δηλαδή που μπορεί να "σηκώσει" η τσέπη του Έλληνα στα χρόνια της κρίσης. Όσο για το εικονιζόμενο, το ακριβό, και άλλα σαν αυτό, η ζήτηση παραμένει σταθερή και συγκεκριμένη. Για πελάτες λίγους και εκλεκτούς, που - ωστόσο - και αυτοί ψωνίζουν λιγότερο απ' ό,τι τα παλιά, καλά οικονομικά, χρόνια...