default-image

Πλιγούρι

Γυναίκα & παιδί
Πλιγούρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλιγούρι, πουργκούρι, μπλουγούρι, χόντρος ή πιο απλά αλεσμένο σιτάρι. Mπορεί η ονομασία να διαφέρει ανάλογα με την περιοχή που βρισκόμαστε, όμως η διατροφική του αξία μένει ίδια - και είναι υψηλή. Tο περίεργο ωστόσο είναι ότι, αν και μας παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών, το χρησιμοποιούμε όλο και πιο σπάνια στην κουζίνα μας.

Υλικά:

50 ml ελαιόλαδο

1 κούπα πλιγούρι

2 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα

2 κλωνάρια δεντρολίβανο μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα

1 κούπα νερό ή 1 κούπα ζωμό λαχανικών

ξύσμα από 1 λεμόνι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

λεμόνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και 1 κούπα πλιγούρι.

Ανακατεύουμε συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα, σοτάροντας για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο καστανό χρώμα και να αρωματιστεί.

Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε μέσα τα μυρωδικά μας, 1 κούπα νερό ή ζωμό λαχανικών, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε και τοποθετούμε το τηγάνι πίσω στη φωτιά.

Μόλις το μείγμα ξεκινήσει να κάνει φουσκάλες, σκεπάζουμε με ένα καπάκι αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.

Μετά από 10 λεπτά το πλιγούρι μας είναι έτοιμο.

Ξεσκεπάζουμε και σερβίρουμε ζεστό με φρέσκα υλικά τις αρεσκείας μας.

Βάζουμε σε ένα πιάτο, ρίχνουμε ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι.

Αυτός είναι σίγουρα ο πιο αρωματικός και νόστιμος τρόπος να μαγειρέψετε το πλιγούρι σας!

Πηγή: akispetretzikis.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News