default-image

Κριθαρότο με σύγκλινο από τον Θ. Ρήγα

Γυναίκα & παιδί
Κριθαρότο με σύγκλινο από τον Θ. Ρήγα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Θέμος Ρήγας μας προτείνει κριθαρότο με σύγκλινο, μία πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή, με απλά υλικά, που διαθέτουμε όλοι στην κουζίνα μας.    

Υλικά:

400 γρ. κριθαράκι

350 γρ. σύγκλινο

1.300 -1.500 γρ. ζωμό λαχανικών

80 γρ. ελαιόλαδο

120 γρ. κρεμμύδι

80 γρ.πιπεριά φλωρίνης

170 γρ. λευκό κρασί

40 γρ. κονιάκ

Ξύσμα & χυμό ενός λεμονιού

10 γρ. σκόρδο

10 γρ. σχοινόπρασο

170 γρ. παρμεζάνα

200 γρ. βούτυρο γάλακτος 82%

Εκτέλεση:

Για το κριθαρότο: Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι και το θωρακίζουμε σε ένα λεπτό σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Έπειτα προσθέτουμε το ζωμό λίγο-λίγο, και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το κριθαράκι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε έπειτα το σύγκλινο και την πιπεριά Φλωρίνης, κομμένα σε καρεδάκι (για την πιπεριά Φλωρίνης, την καίμε μέχρι να μαυρίσει και τη βάζουμε σε μία μπασίνα με το κονιάκ, σκεπασμένη μέχρι να μαλακώσει). όταν το κριθαράκι είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, σχοινόπρασσο, βούτυρο, παρμεζάνα, ξύσμα από λεμόνι.

Ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News