default-image

Εκπαίδευση για το χειρισμό τροφίωμν σε συσσίτια απόρων

Κρήτη
Εκπαίδευση για το χειρισμό τροφίωμν σε συσσίτια απόρων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων, εργαζόμενοι και μέλη Συλλόγων Γονέων παρακολούθησαν το πρόγραμμα «εκπαίδευση προσώπων που χειρίζονται τρόφιμα σε συσσίτια απόρων ή και κοινωνικά παντοπωλεία» στο Ρέθυμνο,ενώ μαζί τους ενημερώθηκαν για το θέμα εργαζόμενοι και μέλη Συλλόγων Γονέων.

Μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί τέσσερα εκπαιδευτικά προγράμματα στο νομό, τα οποία παρακολούθησαν συνολικά 77 άτομα από κοινωνικούς φορείς της Π.Ε Ρεθύμνης και συμμετέχοντες στη διαχείριση τροφίμων σε συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου ενώ αξιοσημείωτο είναι το ενδιαφέρον που έχει ήδη εκφραστεί από τις Ιερές Μητροπόλεις της Κρήτης και άλλους κοινωνικούς φορείς.

Η εκπαίδευση σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ αφορούσε στους χώρους και τον εξοπλισμό για την τήρηση αλυσίδας ψύξης-θέρμανσης, την ατομική υγιεινή, τον καθαρισμό και απολύμανση των χώρων, τη διαχείριση απορριμμάτων, τις δράσεις μυοκτονίας και απεντόμωσης, βασικές γνώσεις κατά την αγορά, παραλαβή υλικών και την αποθήκευση των τροφίμων, τους κατάλληλους χειρισμούς των προϊόντων, επεξεργασία προϊόντων/μαγείρεμα, διατήρηση για διάθεση και τέλος τις διαδικασίες ανάκλησης-απόσυρσης επιμολυσμένων τροφίμων, σε συνεργασία με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Το πρόγραμμα αφορούσε σε συνεργασία του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης με το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ), το Σύλλογο Γονέων και Φίλων Ατόμων Παιδιών και Ενηλίκων με αναπηρία «ΑΓΑΠΗ» και το Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News