default-image

Σπιτική ρικότα (ανθότυρο)

Γυναίκα & παιδί
Σπιτική ρικότα (ανθότυρο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συστατικά:

2 λίτρα γάλα

2 κ.γ. αλάτι

8 κ.σ. χυμό από λεμόνι

Εκτέλεση:

Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε και λίγο αλάτι. Δεν θέλουμε να βράσει το γάλα ή να είναι καυτό απλά πρέπει να είναι χλιαρό.

Στύβουμε λεμόνια για να πάρουμε 8 κ.σ. χυμό από λεμόνι σε ένα μπολ .

Ρίχνουμε μέσα το λεμόνι και ανακατεύουμε. Μόλις αρχίσει να ξεχωρίζει το νερό από το τυρί βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Σουρώνουμε σε ένα τουλουπάνι πάνω από ένα μπολ και το αφήνουμε από 6 ώρες ως 1 μέρα στο ψυγείο να στραγγίξει μόνο του. Θα πρέπει όταν το βγάλουμε να θρυμματίζεται εύκολα.

Πηγή: akispetretzikis.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News