Φτιάξτε την ελληνική εκδοχή του κινέζικου
Υλικά (υλικά για 6 μερίδες)
500 γραμμάρια κινέζικα noodles με αυτά
2 καρότα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
100 γραμμάρια λάχανο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε στενόμακρες λωρίδες
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε στενόμακρες λωρίδες
250 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους
500 γραμμάρια φιλέτο στήθος κοτόπουλο
50 γραμμάρια κρασί άσπρο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι και λίγη σάλτσα σόγιας
200 γραμμάρια καλαμπόκι βρασμένο
8 ντοματίνια
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι γουοκ με ελαιόλαδο το κομμένο σε λωρίδες κοτόπουλο
Μόλις ροδίσει καλά το αφαιρούμε και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά σοτάροντας τα σε δυνατή φωτιά.
Μόλις μαραθούν λίγο (πρέπει να κρατάνε λίγο τα λαχανικά) προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι και τη σάλτσα σόγιας.
Σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε μέσα τα noodles τα οποία έχουμε βράσει για 3 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
Τελειώνοντας προσθέτουμε τα ντοματίνια, το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως προσθέτοντας λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρονται καυτά.
Πηγή: epithimies.gr