default-image

Πέννες με μπρόκολο, προσούτο και ντοματίνια

Γυναίκα & παιδί
Πέννες με μπρόκολο, προσούτο και ντοματίνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υλικά

Για 2-4 άτομα

10 φέτες φέτες προσούτο κομμένες στα 2

2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες

2 κουταλιές μουστάρδα με σπόρια

Χυμό από 1 λεμόνι

25 γραμμάρια φιλέτο αμύγδαλο

400 γραμμάρια πέννες

10 ντοματίνια κομμένα στη μέση

300 γραμμάρια μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες

2 κουταλιές ελαιόλαδο

Παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε νερό και βράζουμε τις πέννες για 8 λεπτά.   

Στη συνέχεια  4 λεπτά πριν τα στραγγίσουμε τις πέννες ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το μπρόκολο.

Ταυτόχρονα ρίχνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε  το προσούτο μαζί με τα ντοματίνια και τα σοτάρουμε για 10 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Αφού βγάλει το άρωμα του το σκόρδο ρίχνουμε  το χυμό με τη μουστάρδα και ανακινούμε το τηγάνι να πάνε παντού το μείγμα μας.

Κατόπιν στραγγίζουμε τα ζυμαρικά με το μπρόκολο κρατώντας τρεις κουταλιές από το νερό.

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά με το μπρόκολο στο τηγάνι, το νερό ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τα αμύγδαλα και την παρμεζάνα.

Πηγή: sidagi. gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News