Με λίγα λόγια λουκουμάδες. Είναι μια Γερμανική συνταγή που γρήγορα θα σας κερδίσει. Μπορούμε να τους γεμίσουμε με μερέντα ή με μαρμελάδα ή με κρέμα βανίλια. Η γέμιση δέν φεύγει στο τηγάνισμα!
Τι χρειαζόμαστε:
1 κιλό αλεύρι (περίπου)
1 ½ φακελάκι μαγιά ξηρή ή 40 γραμμ.φρέσκια
80 γραμμ. ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κουταλάκι αλάτι
1 κρόκο αυγού
½ λίτρο χλιαρό γάλα
50 γρ. βούτυρο
1 ασπράδι αυγού για το κλείσιμο
άχνη για το σερβίρισμα
για τη γέμιση: μερέντα ή μαρμελάδα ή κρέμα βανίλιας
λάδι για το τηγάνισμα
Πώς το κάνουμε:
-Χτυπάμε με το σύρμα τον κρόκο ενός αυγού, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το αλάτι και το βούτυρο.
-Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα και την αδειάζουμε στο μείγμα.
-Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλέυρι και ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη.
-Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει.
- Έπειτα ανοίγουμε φύλλο πάχος 2 εκατοστώνν και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια, προσέχουμε πάντα να ειναι 2 ζευγάρια.
- Βάζουμε την ζύμη πάνω σε λαδόκολα και την μια πλευρά την γεμίζουμε με μια κουταλιά μερέντα ή μαρμελάδα ή κρέμα και την άλλη πλευρά την αλοίφουμε με το ασπράδι και κλείνουμε προσεχτικά, πιέζοντας γύρω-γύρω τις άκρες.
Αφήνουμε να φουσκώσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά. Αφήνουμε να στραγγίξει το λάδι σε αποροφητικό χαρτί κουζίνας.
Τρώγονται ζεστά και κρύα.