default-image

Ζυμαρικά με ρεβύθια, από την Τοσκάνη

Γυναίκα & παιδί
Ζυμαρικά με ρεβύθια, από την Τοσκάνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συνταγή αυτή προέρχεται από την Τοσκάνη όμως την αγαπούν σε ολόκληρη την Ιταλία (pasta e ceci). Είναι μια εξαιρετική συνταγή, πολύ γευστική την οποία θα απολαύσουν και τα παιδιά, που ως γνωστόν δεν τρελαίνονται για όσπρια.

Τι χρειαζόμαστε:

    500γρ. ρεβύθια

    500γρ. κοχυλάκι ή κοφτό μακαρονάκι

    5 σκελίδες σκόρδο

    5 κουταλιές της σούπας ξερό δεντρολίβανο

    6-7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

    3 κουτιά ντομάτας κονκασέ

    αλάτι, πιπέρι

    παρμιτζιάνο ρετζιάνο τριμμένο

Εκτέλεση:

1) Μισοβράζουμε τα ρεβίθια που έχουμε βάλει αποβραδίς να φουσκώσουν, με λίγο αλάτι.

2) Σε μια φαρδιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το σκόρδο μαζί με το δεντρολίβανο μέχρι να μαυρίσουν. Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο και προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε σιγανή φωτιά για 40 λεπτά περίπου.

3) Ρίχνουμε τα μισοβρασμένα ρεβύθια στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, προσθέτουμε όσο ζουμί από τα ρεβύθια χρειάζεται και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 20 λεπτά.

4) Όταν βράσουν τα ρεβύθια μέσα στη σάλτσα, ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρις ότου απορροφήσουν τα υγρά τους και γίνουν al dente.

5) Σερβίρουμε ζεστά τα ζυμαρικά μας με μπόλικο παρμιτζιάνο ρετζιάνο.

Βρήκαμε τη συνταγή στο sintagespareas.gr. ΜΕρικές συμβουλές από την συντάκτρια της συνταγής:

Προσέξτε όταν ρίξετε το σκόρδο στην κατσαρόλα με το λάδι να το αφήσετε μέχρις ότου μαυρίσει. Θα σας συμβούλευα να το πατήσετε με ένα πηρούνι για να ανοίξει και να απελευθερώσει τους χυμούς του. Επίσης εννοείται ότι όταν ρίχνουμε τα μισοβρασμένα ρεβύθια στην κατσαρόλα με τη σάλτσα τα έχουμε πρώτα σουρώσει, αλλά κρατάμε 2 φλιντζάνια από το ζουμί τους για τη συνέχεια. Φτιάξτε τη και θα με θυμηθείτε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News