default-image

Γεμιστό χοιρινό με δαμάσκηνα και τυριά

Γυναίκα & παιδί
Γεμιστό χοιρινό με δαμάσκηνα και τυριά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυρία Τζίντζερ, κατά κόσμον Μαριλού Παντάκη, την οποία βρίσκουμε στην κουζίνα του New York Sandwich όπου μαγειρεύει το brunch του σαββατοκύριακου, ειδικεύεται στο soul food. Βρήκαμε αυτή την υπέροχη συνταγή στο madameginger.com την οποία γράφει η οικοδέσποινα και φωτογραφίζει ο Αλέξανδρος Ιωαννίδης:

Γεμιστό Χοιρινό με δαμάσκηνα & τυριά

Μερίδες: 4-5, Χρόνος Προετοιμασίας: 15?, Χρόνος Ψησίματος: 1 ώρα

1 κιλό χοιρινό σπάλα ή μπούτι, ξεκοκκαλισμένο

10-12 δαμάσκηνα

150 γρ. κεφαλογραβιέρα

150 γρ. γραβιέρα πρόβεια

2 κλαδάκια δεντρολίβανο

Αλάτι & Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1) Απλώνουμε σε ένα κομμάτι λαδόκολλα το χοιρινό και το αλατοπιπερώνουμε.

2) Κόβουμε τα δαμάσκηνα κατά μήκος και τα αραδιάζουμε στο χοιρινό.

3) Κόβουμε τη γραβιέρα σε μπαστουνάκια και τα μοιράζουμε κατά μήκος του κρέατος. Τρίβουμε την κεφαλογραβιέρα και καλύπτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

4) Τυλίγουμε το χοιρινό και το δένουμε σφιχτά με σπάγκο ψησίματος.

5) Αλείφουμε το χοιρινό με ελαιόλαδο και το αλατοπιπερώνουμε. Το βάζουμε σε ταψί μαζί με τα κλαράκια δεντρολίβανου και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 1 ώρα, γυρίζοντας το στην μισή ώρα.

Το σερβίρουμε παρέα με την σαλάτα με πατάτες , γλυκοπατάτες και φέτα. Την επόμενη μέρα γίνεται ωραιότατο σαντουιτσάκι…αν μείνει φυσικά, που δεν το βλέπω!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News