Την Παρασκευή και το σαββατοκύριακο, 12, 13 και 14 Δεκεμβρίου 2014, θα λάβει χώρα ο 9ος Κρητικός Διαγωνισμός Μαγειρικής Ζαχαροπλαστικής & Καλλιτεχνικής Δημιουργίας της Μεσογείου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούρνες Ηρακλείου, τον οποίο διοργανώνει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης και στηρίζει η Περιφέρεια Κρήτης.
Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός συντελεί στην προβολή του τουρισμού και της γαστρονομίας προάγοντας την κρητική διατροφή και τα τοπικά προϊόντα.
Το διαγωνισμό στηρίζει επίσης ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδόχων, το Σωματείο Μαγείρων, η Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδος, o World Association of Chefs Societies και τα Επιμελητήρια Κρήτης.
Το πρόγραμμα του τριημέρου έχει ως εξής:
9ος Κρητικός Διαγωνισμός Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής και Καλλιτεχνικής Δημιουργίας της Μεσογείου 2014 | ||
ΔΕΚΚ, πρώην Αμερικάνικη Βάση, Γούρνες Ηρακλείου 12 - 13 & 14 Δεκεμβρίου 2014 | ||
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ | ||
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/12/2014 | Ώρα διεξαγωγής | |
Έναρξη Διαγωνισμού | ||
ΚΛΑΣΗ Α' | ΕΤΟΙΜΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ | |
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΣ /ΔΗΜΟΣΙΕΣ & ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ | ||
Κατηγορία Α-1 | Έτοιμες παρασκευές με βούτυρο | |
Κατηγορία Α-2 | Έτοιμες παρασκευές επεξεργασμένης καραμέλας | |
Κατηγορία Α-3 | Έτοιμες παρασκευές με σοκολάτα (ντεκόρ σοκολάτας) | |
(Οι κατηγορίες κρίνονται ξεχωριστά) | ||
ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ | ||
Κατηγορία Α-4 | Zεστό πιάτο σούπα με βάση το ψάρι | |
ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΣ | ||
Κατηγορία Α-5 | Γλυκό εστιατορίου με βάση τα εσπεριδοειδή | |
ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ | ||
Κατηγορία Α-6 | Ζεστό πιάτο από καρέ κατσίκι | |
ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ | ||
Κατηγορία Α-7 | Ζεστό πιάτο με σαλιγκάρια | |
ΚΛΑΣΗ Β' | ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ | |
Κατηγορία Β-1 | Ζεστό πιάτο (συνδυασμός χοιρινού & οσπρίων) | |
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | ||
Παρουσίαση 2 γλυκών εστιατορίου με σοκολάτα από τον Pastry chef Θέμο Ρήγα | ||
"Χαρούπι στο χθες και στο σήμερα" με προϊόντα από τον την Creta Carob. Ζωντανές παρουσιάσεις συνταγών με χαρούπι από μέλη της ΛΑΚ | ||
ΤΕΛΟΣ 1ης ΗΜΕΡΑΣ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 18:00 | ||
ΣΑΒΒΑΤΟ 13/12/2014 | Ώρα διεξαγωγής | |
ΚΛΑΣΗ Γ' | ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ / ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ -ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΣ (ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΝΤΕΚΟΡ) | |
Κατηγορία Γ-1 | Έτοιμες παρασκευές-παρουσιάσεις - σκάλισμα τυριού | |
Κατηγορία Γ-2 | Έτοιμες παρασκευές - σκαλίσματα σε φρούτα και λαχανικά | |
(Οι κατηγορίες κρίνονται ξεχωριστά) | ||
ΚΛΑΣΗ Δ' | ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ | |
Κατηγορία Δ-1 | Ζεστό πιάτο από φρέσκο ψάρι | |
ΚΛΑΣΗ Ε' | ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ | |
Κατηγορία Ε-1 | Πιάτο με κουνέλι σε συνδυασμό με χόρτα εποχής | |
Κατηγορία Ε-2 | Ζεστό πιάτο: συνδυασμός ψάρι με θαλασσινά | |
ΚΛΑΣΗ ΣΤ' | ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ | |
(ΟΜΑΔΕΣ 4 ΜΑΘΗΤΩΝ) | ||
Κατηγορία ΣΤ-1 | Πρώτο πιάτο, Δεύτερο πιάτο, Σαλάτα, Επιδόρπιο | |
(θέμα είναι το πετιμέζι και το πορτοκάλι) | ||
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | ||
Ομιλία από την κυρία Σαμιώτη Φωτεινή για το πρόγραμμα πιστοποίησης bio hellas | ||
Ζωντανή παρουσίαση κρητικών αλλαντικών | ||
Πολιτιστικός Σύλλογος Ανωγείων - Ζωντανή Τυροκόμηση | ||
ΤΕΛΟΣ 2ης ΗΜΕΡΑΣ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 18:00 | ||
3η ΗΜΕΡΑ | ΚΥΡΙΑΚΗ 14/12/2014 | Ώρα διεξαγωγής |
ΚΛΑΣΗ Ζ' | ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΣ | |
Κατηγορία Ζ-1 | Παρουσίαση 4 στοιχείων πρωινού ξενοδοχείου: 2 γλυκά και 2 αλμυρά | |
ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ | ||
(ΥΛΙΚΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ) | ||
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ CRETAN FOOD NEWS | ||
Κατηγορία Z-2 | Παρασκευή (ζεστό πιάτο) | |
ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΣ | ||
(ΥΛΙΚΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ) | ||
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ CRETAN FOOD NEWS | ||
Κατηγορία Z-3 | Παρασκευή (γλυκό) | |
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | ||
Παραδοσιακές συνταγές από Πολιτιστικούς Συλλόγους | ||
"Μαγειρεύουμε με τα παιδιά" | ||
ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ | ||
ΤΕΛΟΣ 3ης ΗΜΕΡΑΣ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ 18:00 | ||