default-image

Ξεκινάει ο 9ος Διαγωνισμός Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής

Κρήτη
Ξεκινάει ο 9ος Διαγωνισμός Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Παρασκευή και το σαββατοκύριακο, 12, 13 και 14 Δεκεμβρίου 2014, θα λάβει χώρα ο 9ος Κρητικός Διαγωνισμός Μαγειρικής Ζαχαροπλαστικής & Καλλιτεχνικής Δημιουργίας της Μεσογείου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούρνες Ηρακλείου, τον οποίο διοργανώνει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης και στηρίζει η Περιφέρεια Κρήτης.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός συντελεί στην προβολή του τουρισμού και της γαστρονομίας προάγοντας την κρητική διατροφή και τα τοπικά προϊόντα.

Το διαγωνισμό στηρίζει επίσης ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδόχων, το Σωματείο Μαγείρων, η Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδος, o World Association of Chefs Societies και τα Επιμελητήρια Κρήτης.

Το πρόγραμμα του τριημέρου έχει ως εξής:

9ος Κρητικός Διαγωνισμός Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής και Καλλιτεχνικής Δημιουργίας της Μεσογείου 2014

 ΔΕΚΚ, πρώην Αμερικάνικη Βάση, Γούρνες Ηρακλείου            12 - 13  & 14  Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ  ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ   

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/12/2014

Ώρα διεξαγωγής

Έναρξη Διαγωνισμού

ΚΛΑΣΗ Α'

ΕΤΟΙΜΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΣ /ΔΗΜΟΣΙΕΣ & ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Κατηγορία Α-1

Έτοιμες παρασκευές με βούτυρο

Κατηγορία Α-2

 Έτοιμες παρασκευές επεξεργασμένης καραμέλας

Κατηγορία Α-3

Έτοιμες παρασκευές με σοκολάτα (ντεκόρ σοκολάτας)

(Οι κατηγορίες κρίνονται ξεχωριστά)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ

Κατηγορία Α-4

Zεστό πιάτο σούπα με βάση το ψάρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΣ

Κατηγορία Α-5

Γλυκό εστιατορίου με βάση τα εσπεριδοειδή

ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ

Κατηγορία Α-6

Ζεστό πιάτο από  καρέ κατσίκι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ

Κατηγορία Α-7

Ζεστό πιάτο με σαλιγκάρια

ΚΛΑΣΗ Β'

ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Κατηγορία Β-1

Ζεστό πιάτο (συνδυασμός χοιρινού & οσπρίων)

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσίαση 2 γλυκών εστιατορίου με σοκολάτα από τον Pastry chef Θέμο Ρήγα

"Χαρούπι στο χθες και στο σήμερα" με προϊόντα από τον την Creta Carob. Ζωντανές παρουσιάσεις συνταγών με χαρούπι από μέλη της ΛΑΚ

ΤΕΛΟΣ 1ης ΗΜΕΡΑΣ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 18:00    

       ΣΑΒΒΑΤΟ 13/12/2014

Ώρα διεξαγωγής

ΚΛΑΣΗ Γ'

ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ / ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ -ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΣ

      (ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΝΤΕΚΟΡ)

Κατηγορία Γ-1

Έτοιμες παρασκευές-παρουσιάσεις - σκάλισμα τυριού

Κατηγορία Γ-2

Έτοιμες παρασκευές - σκαλίσματα σε φρούτα και λαχανικά

(Οι κατηγορίες κρίνονται ξεχωριστά)

ΚΛΑΣΗ Δ'

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Κατηγορία Δ-1

Ζεστό πιάτο από φρέσκο ψάρι

ΚΛΑΣΗ Ε'

ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ

Κατηγορία Ε-1

Πιάτο με κουνέλι σε συνδυασμό με χόρτα εποχής

Κατηγορία Ε-2

Ζεστό πιάτο: συνδυασμός ψάρι με θαλασσινά

ΚΛΑΣΗ ΣΤ'

ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ         

  (ΟΜΑΔΕΣ 4 ΜΑΘΗΤΩΝ)

Κατηγορία ΣΤ-1

Πρώτο πιάτο, Δεύτερο πιάτο, Σαλάτα, Επιδόρπιο

(θέμα είναι το πετιμέζι και το πορτοκάλι)

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ομιλία από την κυρία Σαμιώτη Φωτεινή για το πρόγραμμα πιστοποίησης bio hellas

Ζωντανή παρουσίαση κρητικών αλλαντικών

Πολιτιστικός Σύλλογος Ανωγείων - Ζωντανή Τυροκόμηση

ΤΕΛΟΣ 2ης ΗΜΕΡΑΣ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 18:00   

3η ΗΜΕΡΑ

      ΚΥΡΙΑΚΗ 14/12/2014

Ώρα διεξαγωγής

ΚΛΑΣΗ Ζ'

ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΣ

Κατηγορία Ζ-1

Παρουσίαση 4 στοιχείων πρωινού ξενοδοχείου: 2 γλυκά και 2 αλμυρά

ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ

(ΥΛΙΚΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ)

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ CRETAN FOOD NEWS

Κατηγορία Z-2

Παρασκευή (ζεστό πιάτο)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΣ

(ΥΛΙΚΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ)

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ CRETAN FOOD NEWS

Κατηγορία Z-3

Παρασκευή (γλυκό)

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παραδοσιακές συνταγές από Πολιτιστικούς Συλλόγους  

"Μαγειρεύουμε με τα παιδιά"  

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΤΕΛΟΣ 3ης ΗΜΕΡΑΣ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ  18:00   

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News