default-image

Τέλειοι, τραγανοί, νηστίσιμοι ρεβιθοκεφτέδες

Γυναίκα & παιδί
Τέλειοι, τραγανοί, νηστίσιμοι ρεβιθοκεφτέδες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα αρωματικά φαλάφελ ή αλλιώς ρεβιθοκεφτέδες είναι ένας απίστευτα νόστιμος τρόπος να μαγειρευτούν τα ρεβίθια. Γίνονται χρυσαφένια, αρωματικά, πολύ νόστιμα, υψηλής θρεπτικής αξίας κεφτεδάκια που μπορούν να σερβιριστούν με πολλούς τρόπους.  Κι αν μέχρι τώρα παρακαλούσατε τα παιδιά σας να φάνε λίγα όσπρια, με τους ρεφυθοκεφτέδες δε θα προλαβαίνετε να γεμίζετε τα πιάτα τους! Τους δοκιμάσαμε και προτείνουμε αυτή την παρακάτω συνταγή η οποία σηκώνει πολλές παραλλαγές, ανάλογα τις προτιμήσεις σας σε μπαχαρικά και αρωματικά.

250γρ. ρεβύθια

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

½ φλιτζ. φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. κόλιανδρο

1 κ.γ. κύμινο

αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 πρέζα κανέλα (στη μύτη από 1 κ.γ.)

ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε σε κρύο νερό τα ρεβύθια για ένα βράδυ.

Την επομένη στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα πολτοποιούμε σε μούλτι (θα χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό). Έπειτα περνάμε από το μούλτι το κρεμμύδι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Σε μπολ ανακατεύουμε τα ρεβύθια με τον πολτό του κρεμμυδιού και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και όσο αλεύρι χρειάζεται για να μην δυαλύονται τα κεφτεδάκια.

Βάζουμε το μείγμα μας για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο και έπειτα πλάθουμε σε κεφτεδάκια. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές και τα βγάζουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.

Σημ.: Το μείγμα για τους ρεβιθοκεφτέδες μπορείτε να το κρατήσετε σκεπασμένο καλά μέσα στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 μέρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News