default-image

Φαρφάλες με μανιτάρια και καρότο

Γυναίκα & παιδί
Φαρφάλες με μανιτάρια και καρότο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υλικά

250 γρ. φαρφάλες ολικής άλεσης

8 λευκά μανιτάρια κομμένα σε φετούλες

1/2 φλιτζάνι σπανάκι ψιλοκομμένο

1 μέτριο καρότο κομμένο σε κυβάκια

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

Πάπρικα, Ξηρό δυόσμο

Αλάτι, πιπέρι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σος: 1 κ.σ. μαργαρίνη

2 κ.γ. αλεύρι

1 φλτιζάνι γάλα

2 κ.σ. κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά

Τρόπος μαγειρέματος

Εκτέλεση

Ετοίμασε τα ζυμαρικά σου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.  Ζέστανε τη μαργαρίνη και πρόσθεσε το αλεύρι. Καβούρδισε για 1 λεπτό και ρίξε το γάλα. Ανακάτεψε ζωηρά να λειώσει το αλεύρι. Πρόσθεσε το κίτρινο τυρί και ανακάτεψε συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρά η σος. Αλάτισε και κατέβασε από τη φωτιά. Σε αντικολλητικό σκεύος ζέστανε λίγο ελαιόλαδο και πρόσθεσε το σκόρδο. Στη συνέχεια ρίξε τα κρεμμύδια να γυαλίσουν. Βάλε τα μανιτάρια και τα καρότα να μαραθούν για μερικά λεπτά και στη συνέχεια ρίξε στο σκεύος και το σπανάκι. Αλάτισε και πρόσθεσε τα μυρωδικά σου, την πάπρικα και το ξηρό δυόσμο.  Πρόσθεσε στα λαχανικά σου τις φαρφάλες και ανάμειξε καλά. Περίχυσε με τη λευκή σάλτσα και ανάμειξε καλά. Σέρβιρε με λίγο ακόμη τυράκι αν θέλεις.

Πηγή: .tlife.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News