default-image

Κολοκύθια ογκρατέν

Γυναίκα & παιδί
Κολοκύθια ογκρατέν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υλικά:

Κολοκύθια χοντρά 1 1/2 κιλό κομμένα ροδέλες      

Ανθότυρο 200 γρ.

Κασέρι 150 γρ κομμένο σε λεπτές φέτες      

Γάλα 1 1/2 ποτήρι      

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές σούπας      

Βούτυρο 2 κουταλιές σούπας      

Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα κολοκύθια, κόβουμε τις άκρες τους και τα κόβουμε σε ροδέλες. Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ σε ένα κατσαρολάκι βάζοντας το βούτυρο με το αλεύρι, λίγο αλάτι-πιπέρι, ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το 1 ποτήρι γάλα σιγά-σιγά μέχρι να το απορροφήσει όλο.

Σε άλλο  μπολ βάζουμε το ανθότυρο, με το 1/2 ποτήρι γάλα, αλάτι-πιπέρι και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ και στρώνουμε τα κολοκύθια μας, προσθέτουμε από πάνω το ανθότυρο, την μπεσαμέλ και τέλος στρώνουμε και τις φέτες από το κασέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 έως 30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας).

Πηγή: chefoulis.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News