Παντζάρι βάρους 2 κιλών και 610 γραμμαρίων, χωρίς τις ρίζες και τα φύλλα του, καλλιέργησε στο κήπο του ο κ. Κώστας Λαζάκης από την Ιεράπετρα. Το θέμα της συζήτησης στην καφετέρια του κ. Ανδρέα Γιαννακουδάκη στην παραλία της Ιεράπετρας ήταν ο μάγειρας ο Νίκος πώς θα τα καταφέρει με τη συνοδευτική γόπα στο βραδινό μεζέ της ρακής.
Βραστό, με αντιοξειδωτικό, ποιοτικό λάδι και καλή ρακή ήταν η συνταγή που κυριάρχησε, όπως μας ενημερώνει ο Μηνάς Ρασούλης.